Contact us here

Verbeter je actuatorervaring met Actuator Connect™

Met de Actuator Connect -configurator van LINAK® was het nog nooit zo gemakkelijk om je bewegingsoplossing aan te passen.

 

Actuator Connect-arm met laptop

 

De taak van een traditionele actuator is om naar binnen en naar buiten te werken met een standaardsnelheid, maar er is een toenemende vraag naar geavanceerde functies en meer besturingsopties. Actuatoren van LINAK zijn slimmer dan je denkt, en met Actuator Connect heb je de volledige controle over de lineaire beweging.

 

Flexibel productontwikkelingsproces

Met Actuator Connect is het mogelijk om het prototype te configureren en te testen zonder vooraf softwarefuncties te hoeven specificeren. Dit ondersteunt flexibele ontwikkeling en versnelt het proces van idee tot uiteindelijke oplossing.

Hieronder volgt een overzicht van een aantal configuratieopties die Actuator Connect biedt. Dit helpt je om een maatoplossing te vinden die beantwoordt aan je eisen en soepel kan worden geïntegreerd in je toepassing:

  • Feedbacktypes en schaal
  • Virtuele limieten
  • Zachte start en zachte stop
  • Stroomlimieten
  • Instelbare snelheid
  • Positieopties
 
 

Pictogram Actuator Connect™-software

Actuatoren met IC Integrated Controller™ van LINAK® zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan speciale eisen en behoeften van de klant.

Meld je aan om de gratis versie van de nieuwste Actuator Connect™-configurator hier te downloaden.

 
 

Verbeter de kwaliteit en prestatie

LINAK weet dat gegevens de sleutel zijn tot verbetering van kwaliteit of prestaties in het algemeen – simpelweg door wijzer te worden over de componenten die met elkaar communiceren.

De Actuator Connect-configurator van LINAK toont real-time grafieken met een weergave van stroomverbruik, temperatuur, positie, etc. die vooral in de prototypefase waardevol kunnen zijn.

Door actuatortests uit te voeren, krijg je een indicatie of de eerste berekeningen hebben geleid tot de juiste actuatorspecificaties.

Je kunt deze gegevens analyseren om te bepalen of de actuator geschikt is voor je toepassing of dat deze verder moet worden afgesteld om soepeler te kunnen werken zodat de levensduur langer wordt.

Het is mogelijk om een volledig PDF-rapport te downloaden met algemene informatie over de actuator (type, positie, laatst bekende status, etc.) en uitgebreide gebruiksgegevens die een samenvatting geven van alle opgeslagen historische gegevens (incl. foutenlogboeken) gedurende de gehele levensduur van de actuator.

De PDF bevat ook het feitelijke bedradingsschema en de feitelijke configuratie.

 

Voorkom onnodige uitval

LINAK begrijpt het belang van inzetbaarheid – en daarom moet een niet-werkende actuator zo snel mogelijk worden gerepareerd of vervangen.

Wanneer je de actuator aansluit, krijg je onmiddellijk een status die de conditie van de actuator beschrijft.

Voor toepassingen waarbij uitval geen optie is, biedt LINAK foutcodes als een digitale output voor eenvoudige probleemoplossing.

Als de actuator wordt geconfronteerd met een fout, is het mogelijk om de exacte oorzaak te vinden die een stop heeft geactiveerd. De beschikbare status en diagnostiek kunnen de uitvaltijd reduceren.

Eenvoudige probleemoplossing van het systeem bespaart tijd en biedt methoden om problemen op te lossen die anders tot onnodige vervangingen zouden kunnen leiden.

 

Gebruik (compatibiliteit)

De Actuator Connect-configurator is alleen compatibel met Microsoft Windows-besturingssystemen.

Het configuratordeel is beschikbaar voor IC™-actuatoren met I/O™-interface. Afhankelijk van je voorkeur kun je verbinding maken via een USB-kabel of gebruikmaken van een draadloze verbinding via Bluetooth®.

Lees hier meer over onze I/O-interface.

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG Inc. en elk gebruik van dergelijke merken en logo's door LINAK® is onderlicentie.

Ontdek de opties met Actuator Connect

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen