Contact us here
Casus

MZR verbetert de ergonomie in de werkplaats door de traditionele werkbok opnieuw uit te vinden

De werkomgeving van productiefaciliteiten evolueert snel en vraagt om flexibele, functionele en ergonomische lay-outs voor werkstations die bij elk individu passen. MZR, een in het westen van Frankrijk gevestigd bedrijf, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van ergonomische industriële productieapparatuur die zich niet alleen aanpast aan de operators, maar die ook de algehele productiviteit verhoogt. Bij het creëren van hun elektrische werkbok kozen zij voor elektrische hefkolommen van LINAK.

De elektrische werkbok van MZR, de e-tréteaux, uitgerust met 4 robuuste elektrische DL2-hefkolommen van LINAK®.

De klanten van MZR zijn grote spelers in de nautische en industriële houtverwerkende industrie, en MZR levert aan hen mobiele elektrische hef- en kantelapparatuur. Met deze apparatuur kunnen operators, terwijl zij in de juiste houding blijven staan, allerlei taken uitvoeren, zoals het aandraaien van schroeven en het verven van objecten, en kunnen zij ook zware en grote objecten in productiehallen verplaatsen, zelfs als de ruimte beperkt is.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2006 bezoekt Frédéric Mazoyer, de oprichter en CEO, de fabrieken van zijn klanten om de omstandigheden en processen op de werkplek te observeren om ergonomische knelpunten te kunnen identificeren. Op basis van zijn observaties en feedback van klanten heeft MZR nieuwe ergonomie-apparatuur ontwikkeld om deze uitdagingen aan te gaan.

 

In hoogte verstelbare werkbok die is uitgerust met elektrische hefkolommen van LINAK®

Het concept van een elektrische werkbok ontstond nadat Frédéric het wijdverbreide gebruik van traditionele werkbokken in diverse werkplaatsen opmerkte. Helaas was het ontwerp van deze werkbokken ergonomisch niet toereikend, omdat ze niet geschikt waren voor werknemers van verschillende lengte, wat tot fysieke belasting leidde.

Dit besef leidde tot het revolutionaire idee van de e-tréteaux – een elektrische werkbok die ervoor zorgt dat moeiteloos op een ergonomisch correcte hoogte kan worden gewerkt, dankzij de geïntegreerde hefkolommen van LINAK voor hoogteverstelling.

De e-tréteaux is ontworpen voor werkplaatsen en maakt deel uit van de elektrische ergonomische apparatuur die de dagelijkse werkzaamheden van de operators verbetert. De elektrische werkbok is gemaakt van een sterke stalen constructie en uitgerust met vier robuuste DL2-hefkolommen van LINAK met elk een hefvermogen van 1500N. Hij is licht van gewicht maar toch in staat om lasten tot 300 kg te ondersteunen en op te heffen.

Close-up van het LINAK® DPF-bedieningspaneel op de elektrische werkbok van MZR, de e-tréteaux.

Operators kunnen de hoogte van de werkbok aanpassen met behulp van het DPF-bedieningspaneel van LINAK, dat ook een geheugenfunctie biedt om de gewenste hoogte-instellingen op te slaan.

Frédéric benadrukt dat de hefkolommen eenvoudig kunnen worden geïntegreerd dankzij de plug-and-play-montage en een minimaal aantal kabels. De door MZR vereiste snelheid en slaglengte van de DL2-kolommen zijn perfect afgestemd op de toepassing. Bovendien is het mogelijk om met de kolommen op vier schragen tegelijk objecten op te heffen.

Met de introductie van de e-tréteaux heeft MZR de conventionele werkbok opnieuw uitgevonden en biedt het operators een robuuste en mobiele basis voor materiaalbehandeling met optimale ergonomische werkhoogtes.

 
 

Langdurige samenwerking

De keuze van MZR om hefkolommen van LINAK te gebruiken voor de e-tréteaux was vanzelfsprekend. De twee organisaties werken al jaren met succes samen en de producten van LINAK zijn geïntegreerd in diverse toepassingen, zoals industrietafels en assemblage-apparatuur.

Ontdek een ander praktijkvoorbeeld met actuatoren van LINAK in een MZR-assemblagetafel.

Lees meer over onze hefkolompakketten voor ergonomische werkbanken en andere werkstations.

Man die werkt aan een elektrische werkbok, de e-tréteaux, die is uitgerust met 4 DL2-hefkolommen van LINAK®.

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen