Contact us here
Casus

Ruitenautomatiseringsoplossing verbetert het comfort voor bezitters van plezierjachten

Automatisering van elektrische ruiten biedt een concurrentievoordeel voor botenfabrikanten door verhoging van het comfort voor veeleisende bezitters van plezierjachten.

De automatiseringsoplossing voor ruiten op een plezierjacht met behulp van een LINAK Actuator

De concurrentie voor blijven

De sterk concurrerende markt voor plezierjachten wordt gedreven door de vraag van eindgebruikers naar kwaliteit, aanzienlijk gebruiksgemak en onderscheidend vermogen. Met behulp van actuatoren en besturingen van LINAK richt ALFAB Auto-Marine Glazing Solutions zich erop handbediende ramen in plezierjachten overbodig te maken met een uitzonderlijk innovatieve, zelf ontwikkelde geautomatiseerde oplossing voor verticale schuiframen.

Al meer dan 60 jaar levert het Australische familiebedrijf ALFAB Auto-Marine Glazing Solutions, met vestigingen in Melbourne en Brisbane, raam- en deursystemen op maat voor de meeste boten- en motorcarrosseriebouwers van het land.

ALFAB hecht veel waarde aan onderzoek en ontwikkeling, vakmanschap, hoogwaardige materialen en personalisering om in te spelen op de toepassingseisen voor de lokale markt en het buitenland.

Enkelvoudig geautomatiseerde ruit van ALFAB Auto-Marine Glazing Solutions
 

Het gebrek aan automatisch bediende ruiten in plezierjachten en de groeiende vraag van eindgebruikers naar differentiatie en verhoogd comfort boden ALFAB de mogelijkheid om in te spelen op de marktbehoeften met een unieke oplossing voor maritieme toepassingen, waardoor ze de concurrentie voor konden blijven.

ALFAB heeft haar langdurige relatie met LINAK benut voor de ontwikkeling van het nieuwe systeem. Daarbij werd geprofiteerd van leveringsefficiënties, technische ondersteuning en kwaliteitsproducten bij het ontwerp van het elektrisch aangedreven verticale schuifraamsysteem – een plug-and-play-oplossing voor de klant.

Geautomatiseerde raamsystemen van ALFAB Auto-Marine Glazing Solutions
 
 

Ontworpen met het oog op efficiëntie en gebruiksgemak

Voor het ontwerp van het geautomatiseerde raamsysteem was het nodig dat de actuator volledig binnen een raam- of tussenwand plaatsbaar zou zijn, in een zeer beperkte ruimte. Om aan deze eis te voldoen, heeft LINAK de elektrische actuator LA29 aanbevolen vanwege het compacte ontwerp.

Als het op boten aankomt, is ruimte een luxe. Het compacte ontwerp van de LA29 in combinatie met de prestaties, prijs en montagevoordelen maakten hem tot een optimale oplossing.

Het verticale schuifraamsysteem wordt geautomatiseerd door middel van een kabelaandrijfkatrolsysteem met een twee-op-één trek-duwbeweging.

Naast de LA29 werd ook de enkelvoudige TR-EM-208-motorbesturing aanbevolen, die is ontworpen voor de aansturing van één actuator.

 

De trend naar verdere automatisering in plezierjachten zal zich in de toekomst doorzetten

De LA29-actuator van LINAK is aanwezig in alle tot nu toe door ALFAB geconstrueerde geautomatiseerde producten. Hij is de nieuwste oplossing voor automatisch bediende ruiten. In de toekomst zal ALFAB de ontwikkeling van geavanceerde, geautomatiseerde producten voortzetten. Momenteel speelt het bedrijf in op de actuele trend met draaideuren, schuifdeuren, buitenzonwering en horizontale schuiframen. ALFAB streeft ernaar om technische producten te blijven ontwikkelen die de eindgebruiker volledig overtuigen.

Neem contact op met LINAK TECHLINE voor specificaties en nog meer actuatoroplossingen voor maritieme toepassingen.

Meer informatie over ALFAB vind je op hun website.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen