Contact us here
Energie

Pelletkachels

Elektrische actuatoren van LINAK zorgen voor duurzame bewegingen om de as effectief te verwijderen en houden roosters in pelletkachels schoon.

Pelletkachels

Actuatoroplossingen voor pelletkachels

Met de toenemende aandacht voor CO₂-neutralere verwarmingssystemen nemen steeds meer klanten houtpellets serieus in overweging. De prijzen lopen in de pas met die van gas en olie; daardoor zijn pelletovens zelfs een beter haalbare optie. Ovens moeten echter schoon zijn, en as en sintel moeten worden verwijderd om de energie uit de pellets optimaal te benutten. Elektrische actuatoroplossingen kunnen moderne ovens een enorme meerwaarde geven:

  • schone en energiezuinige bewegingen
  • eenvoudige installatie met nagenoeg geen onderhoud
  • duurzame aandrijving, getest en gecertificeerd om tegen hitte en stof bestand te zijn

Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn essentieel bij pelletkachels. Verbrandingskamers moeten regelmatig worden bijgevuld, sintel moet effectief worden verwijderd en pijpen moeten goed schoon worden gehouden. Elektrische actuatoren bewegen vijzels, luiken en kleppen om uw pelletoven goed te laten werken en optimale energieoutput te realiseren.

Houd pelletkachels schoon en geautomatiseerd
Slimme actuatoroplossingen helpen bij het schoonhouden van de binnenkant van uw pelletoven. Dat maakt niet alleen de energieoutput optimaal, maar verlengt ook de levensduur van uw kachel. Elektrische actuatoren – geïntegreerd én als deel van een besturingssysteem – automatiseren het verwarmingsproces, terwijl ze in vergelijking met andere opties bijzonder energiezuinig zijn.

Maak installatie simpel en onderhoud overbodig
Actuatoren van LINAK zijn eenvoudig te installeren. Pompen, compressoren of aansluitslangen zijn er niet – wat wel nodig is, zit al in de actuator. Onderhoud? Hoeft niet – zelfs niet bij een stroomstoring. Slimme oplossingen beschikken over alarmen en noodinstellingen om de pelletkachel te beveiligen.

Profiteer van duurzame en grondig geteste oplossingen
Warmte en stof maken onvermijdelijk deel uit van een pelletkachels. Daarom worden elektrische actuatoren van LINAK grondig getest en gecertificeerd; ze moeten blijven werken, zelfs onder zware omstandigheden. De complete actuatoroplossing is waterbestendig en kan worden afgeveegd of gewassen.

Lees meer
Lineaire actuator LA14
Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Bestanden

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Focus op pelletverwarming

Warmteopwekking met houtenergie heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. In steeds meer huishoudens verwarmt men met houtpellets, terwijl de industrie vooral houtsnippers gebruikt.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Energie toepassingen

Actuatoren van LINAK verbeteren de energie-efficiëntie bij het openen van luiken en kappen op windturbines, bij het automatiseren van pelletovens, en bij het verplaatsen van zonnepanelen in de richting van de zon.

Lees meer

Video's die verband houden met pelletverwarming

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt bij pelletkachels. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt play-icon

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen