Contact us here
Nieuws 25 juni 2019

Afvalwaterzuiveringsinstallatie bespaart energie door gebruik van lineaire elektrische actuatoren

Een stabiele en precieze regeling van de luchtstroming in beluchtingstanks heeft een plaatselijk afvalwaterzuiveringsbedrijf in Denemarken geholpen het energieverbruik van de beluchting te verminderen. De mesafsluiters van de V-poorten worden nu geopend en gesloten door een reeks actuatoren van LINAK®, en dat is zeer effectief gebleken.

Afvalwaterzuiveringsinstallatie bespaart energie door gebruik van lineaire elektrische actuatoren

Per dag stroomt meer dan 20.000 m³ afvalwater door de installatie. De zuiveringsfaciliteit ‘Renseanlæg Vest’ zuivert afvalwater van de stad Esbjerg, de op vier na grootste installatie van Denemarken. Het management moet voldoen aan de wettelijke vereisten en is daarom continu op zoek naar manieren om processen te optimaliseren en de kosten tot een minimum te beperken.

DIN Forsyning is het utiliteitsbedrijf dat de installatie exploiteert, en een van de meer recente dingen die het personeel heeft gedaan, is het installeren van een reeks elektrische actuatoren van LINAK® waarmee de inlaatkleppen naar de beluchtingstanks worden geopend en gesloten.

De belangrijkste taak rondom het beluchtingsproces is de ammoniakniveaus laag houden. Dit is een proces dat veel energie verbruikt en absolute controle over de zuurstofregeling is van essentieel belang. Bijna een derde van het gehele energieverbruik van de installatie heeft betrekking op alleen de beluchtingstanks.

Overschakelen op geavanceerde actuatoren
Het management bij DIN Forsyning was op zoek naar vervanging van hun oude traditionele actuatoren en kreeg van een ander afvalwaterzuiveringsbedrijf ten zuiden van Esbjerg het idee aangereikt om lineaire elektrische actuatoren te gebruiken voor de kleppenautomatisering. En dit was meteen vanaf het begin een succesvolle onderneming.

Actuatoren van LINAK zijn niet alleen voordeliger qua aanschaf. Ze zijn ook veel gemakkelijker te monteren en op afstand te bedienen. En deze actuatoren worden dusdanig op duurzaamheid getest dat onderhoud tot het verleden behoort.

Dit heeft het managementteam duidelijk geïnspireerd om ook elders op de faciliteit actuatoren van LINAK te introduceren, en ook te kijken naar andere afvalwaterzuiveringsbedrijven van de gemeente.

In het verhaal ‘Vermindering van energieverbruik voor beluchting’ kunt u het volledige verhaal lezen over de transitie naar lineaire elektrische activering van kleppen in Esbjerg. U bent ook meer dan welkom om contact op te nemen met het kantoor van LINAK in uw regio voor meer informatie over industriële actuatoren.

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen