Contact us here
Nieuws 26 augustus 2019

Schoktesten van elektrische actuatoren voor industriële toepassingen

In het LINAK® Test Centre worden elektrische lineaire actuatoren voor industriële toepassingen getest – vaak voor extreme situaties. Neem een kijkje achter de schermen. Bekijk hoe wij de schok- en trillingsbestendigheid van actuatoren testen en waarom dit van belang is.

Niet veel fabrikanten van industriële actuatoren hanteren zo'n streng testregime als LINAK. In het bedrijfsinterne testcentrum in Denemarken wordt elke product van LINAK® getest – zodat de actuatoren optimaal bruikbaar zijn voor industriële toepassingen.


Trillingen in de lengterichting en herhaald vallen op een hard oppervlak
Schudden en ruwe schokken maken deel uit van het dagelijks leven van veel elektrische actuatoren, bijvoorbeeld in de landbouw, de bouw en vele andere machines die buiten gebruikt worden. Om het hoofd te kunnen bieden aan ruw terrein en jarenlang perfecte prestaties te leveren, moeten ontwerp, onderdelen en materialen uitstekend doordacht zijn – en grondig worden getest.

Industriële actuatoren van LINAK zijn 32 uur lang (tot 6,9 gram) getest op trillingen, hebben 2x3 uur lang herhaalde schokken van 50 G (11 ms per stuk) ondergaan en zijn vanaf een hoogte van 40 cm minstens 18 keer op een betonnen vloer gevallen.

Daarom kunt u uw LINAK actuator volkomen vertrouwen!


Wie profiteert van grondig testen?
Herhaalde schok- en trillingstests worden vooral gewaardeerd door fabrikanten van terreinvoertuigen en machines, waar het terrein zorgt voor veel hobbels en trillingen in verschillende richtingen. Op dit punt is het cruciaal dat de actuatoren de belasting weerstaan en optimaal blijven presteren.

Schoktesten van elektrische actuatoren voor industriële toepassingen – wiellader

Bouwvoertuigen vormen de grootste uitdaging
In de bouwsector ligt de nadruk op productiviteit. Fabrikanten zoeken constant nieuwe manieren om prestaties te verbeteren, wat vaak nog grotere en sterkere machines oplevert. Dit heeft rechtstreeks effect op de eisen aan leveranciers, producten, onderdelen en materialen.

 

In de afgelopen 10 jaar hebben de steeds strengere eisen enorme impact gehad op de manier waarop LINAK producten ontwerpt. Een voorbeeld hiervan is de behuizing van de actuator. Deze is verstevigd om onderdelen beter te beschermen tegen trillingen, stoten en schokken. De bouwsector is een van de bedrijfstakken die heeft geprofiteerd van deze ontwikkeling.

Door ruw terrein bij elk type weer
Industriële grasmaaiers behoren tot de meest wendbare voertuigen op ruw terrein. Ze kunnen steile hellingen beklimmen en tussen struiken en bomen door manoeuvreren. Deze machines moeten in staat zijn om stoten en zware trillingen vanuit verschillende hoeken op te vangen.

De elektrische actuatoren die de maaihoogte van moderne grasmaaiers instellen, zijn vaak dichtbij de grond geplaatst. Dit is de kwetsbaarste plek bij trillingen en stoten. Industriële actuatoren van LINAK zijn speciaal ontworpen om trillingen op te vangen. Dit wordt grondig door ons getest om ze gedurende hun hele gebruiksduur probleemloos te laten werken.

Schoktesten van elektrische actuatoren voor industriële toepassingen – grasmaaier
 

Wij vinden het absoluut essentieel dat onze producten hun werk perfect verrichten bij de eindgebruiker. Dat is waar alles om draait!


Logo LINAK Actuator Academy

Meer informatie over de technologie van elektrische actuatoren vindt u in de Actuator Academy™

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen