Contact us here
Casus

Technotrade bespaart kosten met in hoogte verstelbare bureauframes in vergelijking met traditionele bureaus

Technotrade zorgt echt voor hun werknemers door hun nieuwe hoofdkantoor uit te rusten met in hoogte verstelbare bureaus die worden aangedreven door hoogwaardige bureauframes van LINAK. Gebruikers profiteren van meer flexibiliteit en een betere ergonomie.

Kantoormedewerkers achter ergonomische en verstelbare zit-sta bureaus die worden aangedreven door LINAK op het kantoor van Technotrade.

Technotrade Ltd. is al meer dan 30 jaar een professionele partner voor machineproducenten en een exclusieve distributeur van Danfoss. Vandaag de dag biedt het bedrijf technologische oplossingen op het gebied van mobiele hydraulica, besturingssystemen en elektrische aandrijvingen voor zowel de Tsjechische als de Slowaakse markt.

Met een groeiende klantenportefeuille volstond het oorspronkelijke pand van het bedrijf niet langer, waardoor het voor meer dan 20 werknemers noodzakelijk was om een volledig nieuw en up-to-date gemeubileerd pand te bouwen. Bovendien vroeg de eigenaar van het bedrijf, Petr Kejduš, naar de meest innovatieve en ultramoderne meubels volgens de nieuwste technologische stijlen – daarom wilde hij zit-sta bureaus die worden aangedreven door LINAK®.

 

Het zit-sta-concept heeft de traditionele kantoorbureaus vervangen

Hoewel de ontwerpers en architecten het gebouw moesten inrichten en ontwerpen, was het niet hun idee. Aanvankelijk waren er vaste kantoorbureaus in een nog hogere prijscategorie.

Verrassend genoeg kwamen niet de ontwerpers met het idee van in hoogte verstelbare bureaus, maar het management en de medewerkers van Technotrade. De ontwerpers hebben alleen de kleur van het bureauframe gekozen om die in te passen in het totaalconcept. Zelfs toen hadden ze nog geen idee van de voordelen van dergelijke kantoorbureaus
Daniel Batla, hoofd van de afdeling elektronica en software.

De ideale en elegante oplossing voor 18 bureaus in de nieuw gebouwde 12 kantoren was gebaseerd op het LINAK Desk Frame 2 (DF2) concept voor bureaus met 2 poten. Het is een handig full frame-systeem dat is opgebouwd rond de flexibele alles-in-één balk met motor, elektronica en kabelbedrading, elektrische lineaire hefkolommen in een strak ontwerp en bijpassende bureauvoeten.

LINAK Desk Frame 2 in wit, zwart en grijs

Het DF2-concept is afgestemd op bureaus van 120-180 cm, is leverbaar in drie kleurvarianten en kan worden aangesloten op verschillende soorten bureaucontrollers, van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde, met een geheugen van de ingestelde hoogte, een herinnering en een toepassing met een Bluetooth-interface. Bij Technotrade kozen ze voor het door Red Dot bekroonde ontwerp van het DPG1C-bedieningspaneel om het moderne ontwerp van de tafels niet te verstoren.

LINAK was een voor de hand liggende keuze – de moederbedrijven Danfoss en LINAK bevinden zich niet ver van elkaar en gebruiken in een vriendelijke sfeer elkaars producten om productiehallen en kantoren uit te rusten. Bovendien weten wij dat Danfoss altijd het beste van LINAK heeft, dus we dachten er niet eens aan om elders te kijken
Petr Kejduš, bedrijfseigenaar
 

Elektrische zit-sta bureaus: Een aantrekkelijke investering

Alle werknemers van Technotrade konden nu voor het eerst achter hun verstelbare bureaus staan en deze optimaal benutten. De eigenaar wilde zelf tafels die, zoals hij zegt, vriendelijk zouden zijn voor zijn 'meisjes en jongens'. Hij was niet alleen op zoek naar ergonomie die vermoeidheid en chronische rugproblemen zou voorkomen, maar ook naar extra toegevoegde waarde in de vorm van variabiliteit in de werkomgeving wanneer werknemers samenwerken. Technotrade-medewerkers zijn overtuigd van alle positieve kanten van het gebruik van in hoogte verstelbare tafels die worden aangedreven door een elektrisch LINAK Desk Frame 2-systeem:

"Ik was vooral geïnteresseerd in ergonomie en het is ongetwijfeld goed voor je gezondheid om een paar keer per dag van houding te veranderen – als ik me vermoeider voel, kan ik me op deze wijze beter concentreren." (Marketing Manager, Tomáš Pospíchal)

"Als ik moet brainstormen met een collega, kies ik voor de stapositie en zitten we op hetzelfde niveau." (Specialist in de verkoop van elektrische aandrijvingen, Tomáš Nakládal)

"Ik loop vaak weg van mijn bureau, dus ik laat het bureau staan omdat ik niet de hele tijd wil zitten en opstaan." (Verkoopspecialist hydraulische systemen, Michal Janík)

Technotrade was daarom in staat om hun nieuwe hoofdkantoor uit te rusten met verstelbare kantoorbureaus met LINAK Desk Frame 2 tegen een lagere prijs dan was gepland met gewone bureaus. Hierdoor kunnen werknemers nu elke dag profiteren van de ergonomie en van de voordelen van samenwerking aan hetzelfde bureau.

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG Inc. en elk gebruik van dergelijke merken en logo's door LINAK® is onderlicentie.

Bestanden

Brochure over Bewegen

Het gebruik van in hoogte verstelbare bureaus – het hoe en waarom in kort bestek.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen