Contact.ContactUsHere

Obesitas

Het feit dat meer en meer mensen te zwaar zijn, stelt hoge eisen aan medische hulpmiddelen – ze moeten tegen meer bestand zijn. Er zijn nieuwe en sterkere producten nodig om personen met overgewicht de beste en veiligste behandeling te geven

Vier belangrijke trends in de gezondheidszorg

Een groter aantal ziekenhuizen en zorginstellingen merkt dat de bestaande apparatuur het zware gewicht van sommige patiënten en inwoners niet kan dragen. De veiligheid kan op het spel staan als het ontwerp van de apparatuur zware lasten niet toestaat. De behandeling en zorg kunnen bovendien gecompliceerder worden indien de apparatuur niet optimaal kan worden gebruikt.

Nieuwe en krachtige producten
Het kan daarom nodig zijn om de apparatuur te veranderen en producten te gebruiken die voor wat betreft kracht en sterkte voldoen aan zowel huidige als toekomstige eisen. Bij LINAK werken wij constant aan het ontwikkelen van nieuwe producten die steeds zwaardere lasten kunnen dragen. 

Dit houdt in dat wij onze klanten kunnen helpen bij het ontwikkelen van - bijvoorbeeld - bedden, banken en patiëntliften die ook overweg kunnen met personen met ernstig overgewicht.

Apparatuur en ergonomie
Bij het investeren in apparatuur die is bedoeld voor hantering van zwaardere lasten, is het belangrijk om te weten hoe de apparatuur in het gebouw of de ruimte past waar deze dagelijks wordt gebruikt. Het moet bijvoorbeeld duidelijk zijn of de deuren breed genoeg zijn om het hulpmiddel door te laten en in de verschillende ruimtes plaats is voor het betreffende hulpmiddel.

Wereldwijd is niet alleen de gewichtstoename van patiënten maar ook een goede ergonomie onderwerp van discussie onder zorgprofessionals. In dit verband is vooral apparatuur die hulp biedt bij het optillen en afstellen van groot belang om diverse soorten letsel tijdens het werk te voorkomen. Met de voortdurende ontwikkeling van sterkere hulpmiddelen voor de gezondheidszorg hoeft het voor verzorgend personeel geen grote uitdaging te zijn om in de toekomst personen met overgewicht ‘aan te kunnen’.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.