Contact us here

Waardigheid en onafhankelijkheid

Meer en meer oudere inwoners willen hun onafhankelijkheid en waardigheid behouden ondanks hun onvermijdelijke fysieke problemen en handicaps. Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer behoefte is aan moderne hulpmiddelen voor de gezondheidszorg. Velen zijn ook bereid om zelf te investeren in apparatuur die hun dagelijkse leven vergemakkelijkt om zodoende onafhankelijk te blijven.

Vier belangrijke trends in de gezondheidszorg

Moderne apparaten voor de gezondheidszorg worden tegenwoordig vaak thuis gebruikt. Daarom is ook ontwerp van groot belang. Het bed is daar een voorbeeld van. Veel mensen willen niet dat hun bed eruitziet als een ziekenhuisbed, hoewel zij wel willen dat het die functies heeft.

Langer in je eigen huis wonen
Wij leven langer dan ooit tevoren, en dit is een uitdaging voor het menselijk lichaam. Een steeds groter aantal inwoners heeft assisterende apparaten nodig om langer thuis te kunnen blijven wonen. Mensen willen vanzelfsprekend zelfvoorzienend zijn en in hun leven hun waardigheid behouden – ook wanneer zij te kampen hebben met handicaps. Technologie biedt gelukkig levensvatbare oplossingen. Er worden constant nieuwe producten ontwikkeld met als enig doel om het alledaagse leven te vergemakkelijken van mensen die normaliter assistentie van familie of zorgprofessionals nodig zouden hebben.

Voor veel hulpmiddelen die zijn ontwikkeld om het verschil te maken voor mensen met handicaps, is een afstelmechanisme vereist. Nogal wat fabrikanten hebben ervoor gekozen om een actuatorsysteem van LINAK® te integreren om deze afstelling uit te voeren. Er zijn bijvoorbeeld bedden waarmee bedgebonden personen van een liggende stand naar een zittende stand kunnen gaan. Het kan ook gaan om fauteuils waarmee het gemakkelijk is om naar een staande positie te gaan.

Digitale technologieën
Niet alleen met verstelbaar meubilair kunnen mensen hun waardigheid behouden. Ook online digitale technologieën zoals het Internet of Things kunnen een groot verschil maken. Vandaag de dag is het mogelijk om uw apparaten thuis te verbinden met het internet en daarmee uw ‘smart home’ tot realiteit te maken. Dit houdt in dat veel dagelijkse activiteiten kunnen worden bestuurd met een afstandsbediening of via stemactivering.

Omdat deze technologieën zich verder blijven ontwikkelen, ziet de toekomst er ook zonnig uit als het gaat om het bieden van meer waardigheid en onafhankelijkheid voor gehandicapte mensen. Eén van de grootste uitvindingen voor toekomstige onafhankelijkheid tot dusver is de zelfrijdende auto. Deze technologische doorbraak geeft mensen met diverse fysieke problemen de mogelijkheid om zich zonder de assistentie van anderen te verplaatsen.

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen