Contact us here

Danfoss PLUS+1 ® – snelle integratie van elektrische actuatoren in heavy-duty machines

De samenwerking van LINAK® met Danfoss® maakt het voor ingenieurs mogelijk om elektrische actuatoren toe te voegen bij het ontwerpen van intelligente landbouw- en andere zware voertuigen.

 

Wat is Danfoss PLUS+1?

De PLUS+1 is een uniek systeemontwikkelingsplatform of tool voor ingenieurs, die intelligente terreinvoertuigen ontwerpen voor ruige omgevingen. Via een intuïtieve programma-interface genaamd PLUS+1® GUIDE kan de ontwerper deze gebruiken om alle componenten en onderdelen die nodig zijn om te voldoen aan de eisen van een modern voertuig toe te voegen, te verplaatsen en neer te zetten.

Door een speciaal op maat gemaakt compliance block toe te voegen aan het PLUS+1-platform van Danfoss kunnen ingenieurs die met allerlei soorten heavy-duty machines werken, bij het ontwerpen van toepassingen elektrische actuatoren integreren.

 

Tijdsbesparing tijdens de ontwerpfase

Op basis van een nauwe samenwerking tussen de twee industriesegmenten LINAK TECHLINE® en Danfoss® Power Solutions maakt een nieuwe uitbreiding van de ontwikkelingstool van Danfoss PLUS+1® het mogelijk voor engineers om elektrische actuatoren toe te voegen bij het ontwerpen van intelligente offroadvoertuigen en andere heavy-duty machines.

Veel engineers die heavy-duty machines ontwerpen voor de bouw, mobiele landbouw en aangedreven machines in buitenomgevingen, maken tijdens de ontwerpfase gebruik van het platform PLUS+1® van Danfoss.

Aan de hand van een serie compliance blocks kunnen engineers zonder deskundigheid op het gebied van software-ontwikkeling met het platform componenten selecteren en slepen en neerzetten wanneer zij nieuwe machines ontwerpen.

Logo PLUS+1
 
 

Bijna net zo gemakkelijk als plug & play

De interface die de componenten bij elkaar houdt, wordt PLUS+1 GUIDE genoemd. Het is een ontwikkelingstool die het eigendom is van Danfoss Power Solutions en waarmee de gebruiker grafische symbolen en componenten kan combineren en de complete softwarematige voertuigbesturingssystemen kan creëren. Dit soort modulaire programmering biedt de ontwikkelingsengineer veel meer opties en maakt het mogelijk om veel sneller dan gewoonlijk optimale oplossingen te creëren.

 

Een snelle manier om elektrische actuatoren toe te voegen

Actuatoren van LINAK zijn al volledig compatibel met CAN-bussystemen (via CAN SAE J1939), en zijn gemakkelijk te integreren wanneer moderne voertuigen een duurzame bewegings-/afsteloplossing nodig hebben. Samen met tientallen jaren ervaring die LINAK heeft met het maken van oplossingen voor systemen die in ruwe omgevingen hun werk doen, brengt LINAK de meest beproefde en geteste technologie naar het PLUS+1-platform van Danfoss.

 

Wil je meer weten?

Pictogram Contact

Je vindt meer informatie over PLUS+1 en PLUS+1 GUIDE op de website van Danfoss. Als je meer wilt weten over actuatoren die compatibel zijn met PLUS+1®, lees dan de betreffende content hieronder. Je kan specifieke vragen ook direct richten aan onze experts in LINAK TECHLINE.

Neem nu contact met ons op

 
 
“Wij zien een groei in de markt van elektrische bewegingsoplossingen in de mobiele landbouw, industriële automatisering, materiaaltransport en zelfs in de bouw. Het is enorm handig dat engineers nu de mogelijkheid hebben om vanuit het systeem PLUS+1 van Danfoss heel gemakkelijk elektrische actuatoren te selecteren, niet alleen voor ons, LINAK en Danfoss, maar zeer zeker ook voor de klanten en engineers die de tool gebruiken.”
Thomas Moeller, Application Engineer bij LINAK, TECHLINE

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen