Contact.ContactUsHere
Techniek & trends

PLUS+1 – snelle integratie van elektrische actuatoren in heavy-duty machines

Door een speciaal op maat gemaakt compliance block van LINAK toe te voegen aan het PLUS+1-platform van Danfoss kunnen engineers die met allerlei soorten heavy-duty machines werken, bij het ontwerpen van toepassingen elektrische actuatoren integreren. Het block is niet alleen een slimme oplossing – hiermee kunnen fabrikanten veel tijd besparen tijdens de ontwerpfase.

Veel engineers die heavy-duty machines ontwerpen voor de bouw, mobiele landbouw en aangedreven machines in buitenomgevingen, maken tijdens de ontwerpfase gebruik van het platform PLUS+1® van Danfoss. Aan de hand van een serie compliance blocks kunnen engineers zonder deskundigheid op het gebied van software-ontwikkeling met het platform componenten selecteren en slepen en neerzetten wanneer zij nieuwe machines ontwerpen.

Een speciaal PLUS+1-block dat is ontworpen in samenwerking met LINAK® voegt een extra dimensie toe aan het PLUS+1-universum. Hiermee kunnen engineers elektrische actuatoren integreren in hun machineontwerp – en dat is net zo gemakkelijk als het toevoegen van een Danfoss-component.

“Onze elektrische IC-actuatoren worden steeds meer gebruikt in allerlei soorten offroadvoertuigen,” zegt Thomas Moeller, Application Engineer bij LINAK A/S, en hij gaat verder: “Dit is waarom het zinvol is om deze block-optie toe te voegen aan de PLUS+1-familie, en daarmee engineers in staat te stellen dat systeem te gebruiken om elektrische actuatoren toe te voegen waar dat van toepassing is.”.

 

Bijna net zo gemakkelijk als plug & play

De interface die de componenten bij elkaar houdt, wordt PLUS+1® GUIDE genoemd. Het is een ontwikkelingstool die het eigendom is van Danfoss Power Solutions en waarmee de gebruiker grafische symbolen en componenten kan combineren en de complete softwarematige voertuigbesturingssystemen kan creëren. Dit soort modulaire programmering biedt de ontwikkelingsengineer veel meer opties en maakt het mogelijk om veel sneller dan gewoonlijk betere oplossingen te creëren.

“Met onze PLUS+1-compliance blocks kunnen onze klanten die PLUS+1 GUIDE gebruiken, elektrische componenten veel sneller integreren in hun systeemontwerpen,” zegt Kevin Faulds, Director of Software Product, Marketing, en Sales bij Danfoss Power Solutions. “Deze blocks maken de meest optimale configuratie, besturing en efficiency van een elektro-mechanisch apparaat mogelijk, en het compliance block van LINAK stelt ontwikkelaars in staat om het volledige potentieel van deze elektrische actuatoren te gebruiken.”.

 

Een snelle manier om elektrische actuatoren toe te voegen

Voor Thomas Moeller bij LINAK betekent deelname aan het PLUS+1-platform van Danfoss dat de horizon voor elektrische verstelling in toekomstige machines nóg breder wordt.

“Het is natuurlijk wederom een enorme blijk van waardering voor onze actuatorproducten om een geïntegreerd onderdeel te zijn van een compleet en uiterst modulair besturingssysteem dat is gefabriceerd door toonaangevende specialisten bij Danfoss,” zegt hij. “Ook maken via dit systeem nóg meer engineers kennis met de voordelen van elektrische bewegingsoplossingen en wordt onderstreept waarom actuatoren van LINAK ideaal zijn voor heavy-duty machines en intelligente voertuigen”.

Actuatoren van LINAK zijn al volledig integreerbaar met CAN bus-systemen (CAN SAE J1939 of CANopen) en zijn gemakkelijk te integreren wanneer moderne voertuigen een duurzame bewegings/verstellingsoplossing nodig hebben. Samen met tientallen jaren ervaring die LINAK heeft met het maken van oplossingen voor systemen die in ruwe omgevingen hun werk doen, brengt LINAK de meest beproefde en geteste technologie naar het PLUS+1-platform van Danfoss.

Als u meer wilt weten over PLUS+1 en PLUS+1 GUIDE, ga dan naar de website van Danfoss PLUS+1 .

Als u informatie wilt over de elektrische actuatoren die compatibel zijn met PLUS+1, bekijk dan de betreffende producten hieronder, of neem direct contact op met LINAK.


 
Logo voor Actuator Academy over actuatortechnologie

Wilt u meer weten over elektrische actuatoren?
Ontdek welke aspecten een actuator ideaal maken voor gebruik in industriële machines en duik in de technologie erachter.

Bezoek de LINAK Actuator Academy™

 

 

Krijg 3D-actuatorbeelden voor CAD

Met onze online configurator kunt u gratis 3D-beelden van uw aangepaste actuatoren creëren en de tijd verkorten die wordt besteed tijdens de ontwerpfase voor de implementatie van een elektrische bewegingsoplossing in uw machine.

Voer eenvoudigweg uw vereisten in voor slaglengte, belasting en andere parameters, en implementeer het model direct in uw 3D-programma. U kunt het gegevensblad van uw aangepaste actuator natuurlijk ook downloaden.

Selecteer de actuator die u wilt verkennen in onze productreeks of de compatibele PLUS+1-actuatoren hieronder en kies 2D/3D om de configurator te verkennen.

 

Online 3D-configurator

3D-beelden van de actuator LA36 aanpassen en downloaden

Naar de configurator
Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

R&D en Productie van LINAK TECHLINE – Achter de schermen play-icon

R&D en Productie van LINAK TECHLINE – Achter de schermen

Bestanden

Focus op voedingsapparatuur voor buiten

In deze focusfolder richten wij ons op fabrikanten van elektrisch aangedreven producten voor gazon- en tuinonderhoud, leveranciers van onderdelen en toebehoren, en aanverwante dienstverlening.

Focus op de bouw

LINAK actuatoren blijven onder omstandigheden draaien, zelfs in zware omgevingen en zelfs op zware bouwmachines.

Focus op graanverwerking

Meer info over de voordelen van actuator-automatisering in graanverwerking.

Focus op mobiele landbouw

In deze focusfolder tonen we de oplossingen en voordelen, zoals LINAK die al meer dan 25 jaar levert aan de agrarische industrie.

Focus op het marine milieu

Het maakt niet uit wat voor boot u hebt, LINAK kan u helpen – via onze actuatoren, kolommen en bedieningen – met de bewegingen die u nodig hebt.

Focus op afvalwaterverwerking

In de afvalwaterindustrie zijn, om de verschillende faciliteiten elke dag op nieuw weer optimaal te laten werken, eenvoudige bediening en controle essentieel. In deze brochure leest u meer over actuatoroplossingen van LINAK voor afvalwaterverwerking.

Stap verder – doe ´t elektrisch!

Lees meer over de voordelen van actuatoroplossingen in vergelijking met hydraulische systemen.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.