Contact us here
Bedden voor de gezondheidszorg

Thuiszorgbedden

De vergrijzing van de bevolking, minder handen om voor patiënten te zorgen en kortere ziekenhuisopnames stimuleren de behoefte aan thuiszorgbedden. Actuatoroplossingen van LINAK zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid en ondersteunt het welzijn, de veiligheid en de mobiliteit van patiënten.

Thuiszorgbedden

Systeemoplossingen voor thuiszorgbedden

Thuiszorgbedden worden vaak gebruikt door ouderen die thuis verblijven of door patiënten die naar huis zijn gestuurd om te herstellen van een ziekenhuisverblijf. In beide situaties heeft de patiënt nog steeds aandacht nodig van een zorgverlener en kan hij/zij een gebrek aan mobiliteit ervaren. De meeste mensen vinden het prettig om in een vertrouwde omgeving te blijven – ze voelen zich dan veilig en hebben vaak wat ze nodig hebben.

De systeemoplossingen van LINAK® ondersteunen het comfort en de veiligheid van de patiënt en zorgen voor ideale ergonomische werkomstandigheden voor de zorgverleners.

De systeemoplossingen van LINAK zorgen voor een hoogwaardige en probleemvrije ondersteuning voor thuiszorgbedden.

De elektrische actuatoren in een thuiszorgbed bieden veel meer dan beproefde en geteste systemen met betrouwbare beweging:

  • Verbeterde ergonomie
  • Optimaal comfort en optimale veiligheid voor de patiënt
  • Efficiënte beweging die is afgestemd op transport en opslag van bedden

Verbeterde ergonomie

Elektrische lineaire actuatoren in thuiszorgbedden bieden de mogelijkheid om rugsteun, beensteun en/of kniesteun en hoogte gelijktijdig te verstellen. Bewegingen worden in patronen gecombineerd om de zorgverlener bij werkroutines te ontlasten met de juiste ergonomische werkhoogte. Beweging die wordt ondersteund door elektrische actuatoren van LINAK draagt bij tot tevredenheid op het werk.

 

Optimaal comfort en optimale veiligheid voor de patiënt

We weten dat een val uit een bed dodelijk kan zijn voor ouderen. Elektrische lineaire actuatoren van LINAK zijn ontworpen om bedden tot op vloerhoogte te laten zakken, wat valpartijen en ongelukken helpt voorkomen. De lage vloerpositie vermindert het risico op letsel als de patiënt uit bed valt.

Door het bed op de juiste hoogte te plaatsen, kunnen patiënten gemakkelijk in en uit bed gaan omdat zij hun voeten stevig op de grond kunnen zetten terwijl zij op de rand van het bed zitten. Dit zorgt ook voor stabiliteit tijdens het in en uit bed stappen.

 

Afgestemd op transport en opslag van bedden

Thuiszorgbedden worden vaak gedurende een beperkte periode gebruikt en vervolgens naar een nieuwe patiënt verhuisd. Voor het transport hebben we een one-touch knop ingebouwd waarmee alle actuatoren in het bed volledig kunnen worden ingetrokken. Hiermee wordt het bed gemakkelijk ingeklapt voor snel en handig transport. Verwisselbare kabels voor eenvoudige systeemaansluiting zorgen voor een snelle en efficiënte montage en demontage in transportsituaties.

Lees meer
Thuiszorgbedden met actuatoraandrijving met producten van LINAK play-icon

Thuiszorgbedden met actuatoraandrijving

Bestanden

Focus op verpleegbedden

Zoekt u mogelijkheden om zorgbehoevenden zelfstandiger maken, dan is het bed een logische plek om mee te beginnen. Voor verpleegbedden biedt LINAK de perfecte pasvorm in diverse constructies.

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Veiligheidsfolder

Verschillende toepassingen hebben verschillende veiligheidsfuncties nodig. LINAK biedt op het gebied van veiligheid een breed scala aan standaardfuncties en optionele functies, ongeacht welke gezondheidszorgtoepassing u ontwerpt.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen