Contact us here
Nieuws 25 juni 2019

LINAK introduceert nieuwe batterij BA16 en vernieuwt BA19

Er is een nieuw lid van de LINAK batterijenfamilie voor verstelbare medische toepassingen geïntroduceerd. De BA16 is een toevoeging voor de backupreeks loodzuurbatterijen in niet-wasbare toepassingen. Tegelijkertijd vernieuwt LINAK de huidige versie van BA19.

Batterijbox BA19 en BA16

LINAK introduceert nu een nieuwe loodzuurbatterij – de BA16 – om klanten de optimale batterijoplossing voor hun mobiele medische toepassingen te bieden. Hoewel hij er een beetje anders uitziet, lijkt hij op veel manieren toch op de BA19, waarmee veel fabrikanten van ziekenhuis- en verpleeghuisbedden al vertrouwd zijn.

Identieke functies voor verschillende eisen
Op veel manieren loopt de batterij BA19 van LINAK® voorop als het gaat om wasbaarheid. Hij is gemaakt voor toepassingen die bij hoge temperaturen en met krachtige wasmiddelen vaak in de machine worden gewassen. Deze nogal extreme standaard, die bekendstaat als IPX6 Washable DURA™, is echter niet altijd vereist.

Daarom biedt LINAK de batterij BA16. Deze wordt geleverd met dezelfde functies als de BA19, maar voldoet “slechts” aan IP-niveau IPX6. Dit maakt hem ideaal voor toepassingen die alleen hoeven te worden gewassen met een uitgewrongen doek.

Functies die de veiligheid verbeteren
BA16 heeft ook een intelligente LED-oplaadindicator. Hiermee kan de controlebox van het systeem op elk gewenst moment de batterijcapaciteit in de gaten houden en informatie over de voedingsstatus geven.

De BA16 is ook uitgerust met een zoemerfunctie, waardoor het mogelijk is om een laag voltage te detecteren. Dit maakt het risico dat een toepassing geen stroom meer heeft minimaal.

PCP-update om volledige compatibiliteit te garanderen
Een update van de Power Communication Poort (PCP) is vereist om ervoor te zorgen dat batterijen terugwaarts compatibel zijn en eigenaren kunnen profiteren van alle voordelen van de intelligente systeemoplossingen. De BA16 is, net zoals de BA19, ontworpen om zowel analoge als OpenBus™-systemen van voeding te voorzien, conform ons concept ‘Eén wereld – Eén box’.

Als u meer wilt weten over de BA16, BA19 of de PCP-update, neem dan contact op met het kantoor van LINAK in uw regio.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen