Een actuator van LINAK – een langdurige relatie

Een ongeschreven getuigenis van onze kwaliteit kunt u overal ter wereld vinden. Actuatorsystemen zijn nog steeds in bedrijf en doen onvermoeibaar hun taak, dag na dag, al decennia lang.

U gaat in potentie een langdurige relatie aan wanneer u klant wordt van LINAK. Bewijs hiervan vindt u terug in diverse bedrijfstakken – van landbouwmachines tot industriële werkstations, bureaus op kantoor en ziekenhuisapparatuur. Actuatoren – sommige meer dan 20 jaar oud – zijn nog steeds aan het werk, en leveren de duw- en trekkracht om het comfort, de ergonomie en de efficiëntie en uiteindelijk het leven van de mensen te verbeteren.

 
Dierenarts Britta Butteron

Een 20 jaar oude behandelbank

In het jaar 2000 kocht Britta Butteron, een dierenarts in de Duitse stad Lich in Hessen, een ‘verstelbare’ behandelbank voor haar praktijk. Dit was in die tijd volstrekt niet normaal – zelfs niet in kantoren of productiegebieden. En zeker niet in de praktijk van dierenartsen.

Zij besloot echter met de hefkolom LP2 van LINAK® voor een elektrische oplossing te kiezen. Dit stelde haar in staat om de hoogte van de bank te verstellen met een voetschakelaar om de optimale werkhoogte te bereiken. De behandelbank van Butteron is tot op de dag van vandaag in gebruik in haar dierenartspraktijk.

 

Een werkstation ‘geboren’ in april 1999

Een van onze klanten in de VS vertelde ons dat hij zich kon herinneren dat hij jaren terug sommige van hun werkstations aan ons had verkocht. Wij gingen deze bekijken op onze LINAK productiefaciliteit in Louisville, Kentucky in de VS en troffen een aantal werkelijk oude werkstations, die allemaal nog perfect werkten. Wij keken naar de actuatoren, en bewogen de tafel omhoog en omlaag. Sommige hiervan waren circa 15 jaar oud. De oudste vierde zijn 21ste verjaardag in april 2020.

Hij is ‘geboren’ in Denemarken op 23 april 1999. Kort hierna 'verhuisde' de LA31-actuator naar de VS waar deze onderdeel werd van een ergonomisch werkstation dat was ontworpen en gefabriceerd door BOSTONtec. Dit was een tijd toen hefkolommen nog behoorlijk nieuw waren voor bureaus en werkstations. Zit-sta bureaus werden zelden gebruikt en haalden bij lange na niet de wereldwijde kantoorstandaard van vandaag de dag.

Het was in feite slechts een jaar eerder, in 1998, dat LINAK het eerste complete systeem ooit voor bureaus had ontwikkeld. Dat was oorspronkelijk ontworpen om de ergonomie en het werkcomfort te verbeteren in niche-gebieden zoals werkstations voor architecten, ingenieurs, fotografen, en speciale toepassingen voor keukens en badkamers. Eerder al gebruikten bedrijven meestal meer industriële actuatoren zoals een LA31 om hun in hoogte verstelbare werkstations kracht te geven. In het bijzonder deze actuator, die al meer dan 21 jaar probleemloos zijn werk doet, is ontwikkeld in onze eigen achtertuin.

Bij de productiefaciliteit van LINAK in de VS wordt het werkstation momenteel gebruikt als een station voor het testen van actuatorsnelheden. Maar gedurende zijn gehele leven in de faciliteit is hij gebruikt voor veel verschillende taken. Stel u eens voor hoeveel mensen dit werkstation hebben gebruikt, of hoeveel actuatoren het door de jaren heen heeft helpen bouwen. Het is een perfect voorbeeld van waar het bij kwaliteit van LINAK werkelijk om gaat.

ReadMoreButton

 

 

Het vroege partnerschap van de timmerman

Herwig Danzer, eigenaar van de timmermanswerkplaats ‘Die Möbelmacher’, staat graag wanneer hij aan zijn bureau op kantoor werkt. Daarom heeft hij een elektrisch zit-sta bureau – vandaag de dag iets wat tamelijk gewoon is. Maar in 1998, toen hij besloot zijn eigen verstelbare bureau te bouwen, was het fonkelnieuw en werd dit als ‘zeer modern’ beschouwd.

Danzer, eigenaar en beheerder van ‘Die Möbelmacher’ bij Neurenberg in Duitsland, met een dozijn specialisten aan boord, weet wel het een en ander over meubels. En wanneer het om zijn bureau gaat, dan maakt vooral één ding indruk bij hem.

“Het is feitelijk verbazingwekkend hoe lang deze tafel het uithoudt,” zegt hij en wijst op de hefkolom DL1 onder het tafelblad. Deze specifieke kolom vormde de ruggengraat van het allereerste bureausysteem dat aan het eind van de jaren negentig werd geïntroduceerd door LINAK®. Dit leidde tot het partnerschap tussen ‘Die Möbelmacher’ en LINAK – een samenwerking die, net zoals het bureau van Danzer, tot op de dag van vandaag voortduurt.

Timmerman Herwig Danzer
 

Kwaliteit

Met een fundament van geavanceerde technologie kunt u wereldwijd dezelfde kwaliteit verwachten.

Read more

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.