Contact us here

Een actuator van LINAK – een langdurige relatie

Een ongeschreven getuigenis van onze kwaliteit kunt u overal ter wereld vinden. Actuatorsystemen zijn nog steeds in bedrijf en doen onvermoeibaar hun taak, dag na dag, al decennia lang.

Als u in zee gaat met LINAK®, dan gaat u in principe een lange relatie aan. Bewijs hiervan vindt u terug in diverse bedrijfstakken – van landbouwmachines tot industriële werkstations, bureaus op kantoor en ziekenhuisapparatuur. Actuatoren – sommige meer dan 20 jaar oud – zijn nog steeds aan het werk, en leveren de duw- en trekkracht om het comfort, de ergonomie en de efficiëntie en uiteindelijk het leven van de mensen te verbeteren.


25 jaar oud en ‘still going strong’

Dit assemblagebureau van MSF-Vatheuer, met lineaire actuatoren van LINAK, wordt dagelijks nog intensief gebruikt.

Dit opvallende assemblagebureau in het nieuwe productiegebouw van MSF-Vathauer Antriebstechnik in Detmold springt er duidelijk uit in vergelijking met de andere bureaus. Zijn grote ‘Modulus’-logo en turquoise kleurenschema herinneren u aan de jaren 90 - precies wanneer deze tafel werd gebouwd. In feite was het een van de eerste elektrisch verstelbare werkstations die in Duitsland werden geïntroduceerd. En hij werkt nog steeds perfect.

Het stof en de krassen op de twee actuatoren van LINAK in de tafelpoten duiden op hun leeftijd en het intensieve gebruik, maar deze zijn nooit vervangen. Zelfs na 25 jaar intensief omhoog bewegen van de solide gebouwde tafel, computer en toolbox-accessoire, komen deze nog steeds soepel in actie bij een aanraking van het LINAK bedieningspaneel.

Destijds was de keuze voor de lineaire LA28 actuatoren voor het ontwerp tamelijk ongebruikelijk omdat deze meer werden gebruikt voor industriële toepassingen en in de landbouw. In de vroege jaren 90 was het idee om een elektrisch verstelbare tafel te bouwen, een totaal nieuw concept. Maar de combinatie van nauwkeurige, in Duitsland gemaakt geleiders en het LINAK systeem, waarbij met de controlebox en besturingen het mogelijk was om de twee actuatoren parallel te gebruiken, maakte het levensvatbaar om ’s werelds eerste elektrische, in hoogte verstelbare werkstation te creëren.

Voor LINAK was dit de vonk die de ontwikkeling van speciaal ontworpen hefkolommen voor bureaus op kantoren startte. In 1998 werd de DL1 geïntroduceerd en die veranderde de kantoorwereld.

Over MSF-Vathauer Antriebstechnik
Al meer dan 40 jaar onderscheidt MSF-Vathauer Antriebstechnik GmbH & Co. KG zich met hun speciale passie voor technologie en know-how op alle niveaus van aandrijvingsautomatisering. In Duitsland worden niet alleen gedecentraliseerde aandrijvingstechnologie en aandrijvingsautomatisering maar ook individuele oplossingen ontwikkeld en geproduceerd.

ReadMoreButton

Assemblagebureau van MSF-Vatheuer

 

 
Dierenarts Britta Butteron

Een 20 jaar oude behandelbank

In het jaar 2000 kocht Britta Butteron, een dierenarts in de Duitse stad Lich in Hessen, een ‘verstelbare’ behandelbank voor haar praktijk. Dit was in die tijd volstrekt niet normaal – zelfs niet in kantoren of productiegebieden. En zeker niet in de praktijk van dierenartsen.

Zij besloot echter met de hefkolom LP2 van LINAK® voor een elektrische oplossing te kiezen. Dit stelde haar in staat om de hoogte van de bank te verstellen met een voetschakelaar om de optimale werkhoogte te bereiken. De behandelbank van Butteron is tot op de dag van vandaag in gebruik in haar dierenartspraktijk.

 

Een werkstation ‘geboren’ in april 1999

Een van onze klanten in de VS vertelde ons dat hij zich kon herinneren dat hij jaren terug sommige van hun werkstations aan ons had verkocht. Wij gingen deze bekijken op onze LINAK productiefaciliteit in Louisville, Kentucky in de VS en troffen een aantal werkelijk oude werkstations, die allemaal nog perfect werkten. Wij keken naar de actuatoren, en bewogen de tafel omhoog en omlaag. De oudste is meer dan 20 jaar oud.

Deze werd ‘geboren’ in Denemarken op 23 april 1999. Kort hierna ‘verhuisde’ de LA31-actuator naar de VS waar deze onderdeel werd van een ergonomisch werkstation dat was ontworpen en gefabriceerd door BOSTONtec. Dit was een tijd toen hefkolommen nog behoorlijk nieuw waren voor bureaus en werkstations. Zit-sta bureaus werden zelden gebruikt en haalden bij lange na niet de wereldwijde kantoorstandaard van vandaag de dag.

Het was in feite slechts een jaar eerder, in 1998, dat LINAK het eerste complete systeem ooit voor bureaus had ontwikkeld. Dat was oorspronkelijk ontworpen om de ergonomie en het werkcomfort te verbeteren in niche-gebieden zoals werkstations voor architecten, ingenieurs, fotografen, en speciale toepassingen voor keukens en badkamers. Eerder al gebruikten bedrijven meestal meer industriële actuatoren zoals een LA31 om hun in hoogte verstelbare werkstations kracht te geven. In het bijzonder deze actuator, die al meer dan 21 jaar probleemloos zijn werk doet, is ontwikkeld in onze eigen achtertuin.

Bij de productiefaciliteit van LINAK in de VS wordt het werkstation momenteel gebruikt als een station voor het testen van actuatorsnelheden. Maar gedurende zijn gehele leven in de faciliteit is hij gebruikt voor veel verschillende taken. Stel u eens voor hoeveel mensen dit werkstation hebben gebruikt, of hoeveel actuatoren het door de jaren heen heeft helpen bouwen. Het is een perfect voorbeeld van waar het bij LINAK kwaliteit werkelijk om gaat.

ReadMoreButton

 

 

Het vroege partnerschap van de timmerman

Wanneer Herwig Danzer, eigenaar van de timmermanswerkplaats ‘Die Möbelmacher’, achter zijn bureau op kantoor werkt, staat hij graag. Daarom heeft hij een elektrisch zit-sta bureau – vandaag de dag iets wat tamelijk gewoon is. Maar in 1998, toen hij besloot zijn eigen verstelbare bureau te bouwen, was het gloednieuw en werd dit als ‘zeer modern’ beschouwd.

Danzer, eigenaar en beheerder van ‘Die Möbelmacher’ bij Neurenberg in Duitsland, met een dozijn specialisten aan boord, weet wel het een en ander over meubels. En wanneer het om zijn bureau gaat, dan maakt vooral één ding indruk bij hem.

“Het is feitelijk verbazingwekkend hoe lang deze tafel het uithoudt,” zegt hij en wijst op de hefkolom DL1 onder het tafelblad. Deze specifieke kolom vormde de ruggengraat van het allereerste bureausysteem dat aan het eind van de jaren negentig werd geïntroduceerd door LINAK®. Dit leidde tot het partnerschap tussen ‘Die Möbelmacher’ en LINAK – een samenwerking die, net zoals het bureau van Danzer, tot op de dag van vandaag voortduurt.

Timmerman Herwig Danzer
 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen