Contact us here
Techniek & trends

Hoog buigmoment vergroot de stabiliteit van apparatuur

Lasten uit het midden kunnen een veiligheidskwestie worden indien uw apparatuur niet zo is gebouwd dat hiermee kan worden omgegaan. Met de hefkolommen uit de LC-serie van LINAK® hoeft u zich daarover helemaal geen zorgen te maken. Deze zijn ontworpen en gebouwd met extra focus op stabiliteit en soepele werking.

Voor de meeste hoogwaardige medische apparatuur zijn stabiliteit en aanzienlijke sterkte absolute vereisten. Als bijvoorbeeld een last wordt uitgeoefend op één zijde van een operatietafel of de gewichtsbalans in een röntgenmachine verandert, dan moet de hefkolom die de toepassing opheft, nog steeds soepel en uiterst probleemloos kunnen werken.

Dit vereist niet alleen een aanzienlijk vermogen, maar ook een hoog buigmoment. De hefkolom LC3van LINAK®  doet beide. Deze punten waren in feite essentiële aandachtsgebieden tijdens het ontwerp en de ontwikkeling.

Dit stelt u in staat om afstellingsopties te bieden waarmee grote lasten uit het midden probleemloos kunnen worden gehanteerd terwijl de hefprestatie stabiel en betrouwbaar blijft.

Wij bieden de LC3 in twee uitvoeringen zodat deze hefkolom voor verschillende toepassingen geschikt is.

De tweetrapsuitvoering heeft een extreem hoog dynamisch buigmoment (tot 2100 Nm), waardoor deze ideaal is voor toepassingen met C-arm waar de gewichtsbalans verandert terwijl de apparatuur in beweging is.

De drietrapsuitvoering is ontworpen om vermogen te combineren met snelheid. Het buigmoment is nog steeds hoog (tot 1400 Nm dynamisch), maar met de extra sterke duwkracht (6000 N) kunt u operatietafels, röntgentafels of behandelbanken bieden met de hoogste gelijkmatigheid en stabiliteit van dit moment.

LC3 biedt een solide, stabiele en veilige werking, ongeacht de last.

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen