Techniek & trends

Vermogen om prestatie, veiligheid en comfort te verbeteren

In sommige situaties bepaalt de hoeveelheid vermogen het prestatieniveau van een gegeven toepassing. De elektrische hefkolommen uit de LC-serie vormen een familie van krachtige LINAK® producten waarmee op betrouwbare wijze heffen, duwen of trekken worden uitgevoerd in gezondheidszorgapparatuur die een hoge prestatie vereist.

In de gezondheidszorg vertrouwen toepassingen zoals operatietafels, röntgenapparatuur en andere geavanceerde toepassingen op een overschot aan vermogen om met hoge snelheid zware lasten te heffen. Efficiëntie, ergonomie en patiëntencomfort hangen hiervan af.

De LC-serie van LINAK® omvat hoogwaardige hefkolommen die in staat zijn om de krachtige duw- of trekbeweging te leveren. Een van de ‘familieleden’ – de LC3 – is ontwikkeld om snelle en sterke verticale hefbewegingen te leveren in hoogwaardige medische toepassingen, zoals operatietafels en röntgenapparatuur. Door de controlebox CO71 (350 W) te combineren met de LC3 in een systeem, kan de LC3 vrijwel alles bewegen – en snel met een maximumsnelheid van 18,0 mm/s in een uitvoering van 6000 N en 29,0 mm/s in een uitvoering van 4000 N.

Hij wordt geleverd als tweetraps- of drietrapsuitvoering, en als uitvoering voor zware toepassingen. Welke u nodig heeft, hangt af van de toepassing, maar alle uitvoeringen zijn in staat om tot 4000 N, 5000 N of 6000 N te heffen bij duwbewegingen en 4000 N bij trekbewegingen. Met een veiligheidsfactor van 5 in beide lastrichtingen is de LC3 een uiterst solide en stabiele hefkolom, ideaal voor chirurgie en onderzoeksomgevingen, waar zelfs de kleinste bewegingen van groot belang zijn.

Het gaat allemaal om betrouwbaarheid, stabiliteit en een hoge prestatie – altijd en elke dag weer.


Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.