Casus

Kverneland was op zoek naar een flexibele oplossing voor balenpersen

Elke balenpers van Kverneland, die overal ter wereld vlekkeloos moet functioneren, is gefundeerd op een decennialange ervaring met machineontwerp. Met de nieuwste generatie balenpersen van Kverneland is een ongeëvenaarde prestatie gegarandeerd en kan worden gewerkt met een breed scala aan gewastypes.

Het innovatieve ontwerp van FastBale biedt een hoge veelzijdigheid en de keuzemogelijkheid om voor het werk diverse modi te kiezen, afhankelijk van de verschillende gewastypes en de eisen die de gebruiker stelt. Met unieke functies biedt FastBale een uiterst flexibele oplossing voor alle eisen die worden gesteld aan het persen en wikkelen van balen, terwijl tegelijkertijd het comfort en de productiviteit van de bestuurder worden vergroot. 

De belangrijkste doelstelling voor Kverneland Ravenna was om met een combinatie van betrouwbaarheid en veelzijdigheid een efficiënt geïntegreerd balenperssysteem met meer waarde te leveren. De nieuwe serie balenpersen is uitgerust met lineaire actuatoren van LINAK. In het bijzonder de actuator LA36 is één van de meest solide en krachtigste actuatoren van LINAK, ontworpen om onder extreme omstandigheden zijn werk te doen. De LA36 is onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur en een hoog IP-niveau. 

Deze hoogwaardige actuator is een ijzersterk alternatief voor hydraulische oplossingen en andere elektrische actuatoren. Precieze inputs bereiken is alleen mogelijk met gebruik van geschikte componenten van goede kwaliteit. 

De actuator LA36 van LINAK voldoet volledig aan deze eisen”, zegt Valerio Casadei, elektrotechnicus bij Kverneland Group Ravenna. 

LINAK biedt een hoge mate van aanpasbaarheid, zoals slaglengte, speciale kabels en connectors voor een gemakkelijke interface met ons besturingssysteem, en verder is de LA36 standaard uitgerust met een niet-roterende zuigerstangoog”. 

Als je samenwerkt met LINAK krijg je meer dan alleen een robuust product. Je krijgt ook een team van ingenieurs en technici met een grote expertise op het gebied van toepassingen en producten”, zegt Casadei. 

De nieuwe generatie balenpersen kenmerkt zich door het nieuwe gepatenteerde PowerBind-netwikkelingssysteem van Kverneland. Dankzij de lineaire actuator LA36 wordt het net door een injectiearm in een vlakke bewegingshoek rechtstreeks tot in de balenkamer geleid, wat het net altijd strak houdt, zodat een nauwkeurige en extreem betrouwbare netinjectie wordt uitgevoerd. 

De injectiearm houdt het net bovendien constant vast en wanneer de baal voor 90% compleet is, beweegt de injectiearm zich naar voren, klaar om het net te injecteren.

Dit maakt het systeem productief en betrouwbaar omdat geen tijd wordt besteed aan het oppakken van het net. Zodra de baal compleet is, wordt het net door de injectiearm onmiddellijk tot in de balenkamer geleid.  De nieuwe generatie balenpersen van Kverneland met ingebouwde actuatortechnologie van LINAK

Zodra het net is geïnjecteerd, beweegt de rem zich naar beneden tot op de netrol, zodat spanning wordt toegevoegd aan het net. Tijdens de netinjectie beweegt de toevoerarm terug naar zijn wachtpositie en snijd deze het net door zodra de baal is gewikkeld.

De LA36 is gemakkelijk in het onderhoud, kan eenvoudig worden bestuurd en snel worden geïnstalleerd, met een breed scala aan aanpasbare instellingen en feedback waarmee de bewegingsoplossing kan worden afgestemd op de specifieke toepassing. Een slim systeem dat geen concessies doet aan kwaliteit of levensduur. 

Neem contact op met LINAK TECHLINE voor specificaties en bijzonderheden over nog meer actuatoroplossingen voor balenpersen en andere lanbouwapparatuur.
Elektrische lineaire actuatoroplossingen uit de divisie LINAK® TECHLINE® voor landbouwmachines play-icon

Elektrische lineaire actuatoroplossingen uit het segment LINAK TECHLINE voor landbouwmachines

Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op mobiele landbouw

In deze focusfolder tonen we de oplossingen en voordelen, zoals LINAK die al meer dan 25 jaar levert aan de agrarische industrie.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

Stap verder – doe ´t elektrisch!

Lees meer over de voordelen van actuatoroplossingen in vergelijking met hydraulische systemen.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.