Contact us here
Casus

Onbemande tractor geeft de dagelijkse boer meer vrije tijd

Het Nederlandse bedrijf Farmertronics heeft een autonome tractor ontworpen die het werk van boeren vereenvoudigt. Deze innovatieve machine is volledig elektrisch en voorzien van LINAK actuatoren.

Farmertronics is in 2012 opgericht door Thieu Berkers. Opgegroeid op de boerderij waar zijn vader begon met werken met behulp van een paard en later een tractor, was het voor Thieu, met zijn High-tech achtergrond, vanzelfsprekend dat de volgende stap in landbouw een autonome tractor zou moeten zijn.

Letterlijk van onderaf begonnen met bouwen, creëerden hij en zijn team een onbemande tractor genaamd de eTrac. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar creëert ook vrije tijd voor de boer om aan zijn gezin en/of andere projecten te besteden.

"De eTrac is geïnspireerd door mijn vader. Er is een sterke band met mijn jeugd, maar ook met de toekomst. Ik bedacht me dat landbouw veel slimmer kan dan met een standaard tractor." Vertelt Thieu Berkers.

 

Voordelen autonome tractor

Gebaseerd op dezelfde filosofie als een normale tractor, stelt de innovatieve elektrische eTrac landbouwers in staat om op afstand te werken en tegelijkertijd kosten te besparen.

Elk onderdeel is uitvoerig onderzocht om er zeker van te zijn dat de tractor veilig is en gemaakt is voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Met de meegeleverde app kan de boer notificaties ontvangen en het pad toewijzen dat de eTrac moet volgen, zodat de boer zorgeloos weg kan.

Met minder dan 1000 kg is de eTrac een lichtgewicht tractor en helpt daarmee bodemverdichting te voorkomen. Het is volledig elektrisch waardoor het praktisch onderhoudsvrij is. Door gegevens en feedback te verzamelen en door te geven, krijgt de boer een nauwkeurig overzicht van de oogst, wat bijdraagt aan de kostenefficiëntie van de oplossing.

Thieu Berkers voegt toe: "Je bespaart personeelskosten gezien er geen bestuurder nodig is en het dag en nacht, zonder pauzes, kan doorgaan. Natuurlijk is het een investering voor de teler, maar de terugverdientijd is slechts 4 jaar. Het is een andere manier van boeren, waarbij je alles kan controleren en aan kan passen op afstand met behulp van een smartphone of tablet."

 

Actuator met CAN bus interface voor tilfunctie

Zoekend naar een oplossing, om het maaidek te liften, welke ook gemakkelijk kan communiceren met andere componenten, koos Farmertronics voor een elektrische actuator met CAN bus van LINAK®. Alle andere onderdelen waren al gesynchroniseerd via CAN bus, waardoor het essentieel was dat deze oplossing ook via CAN bus communiceerde. Het is hierdoor een realtime network, waardoor het zeer flexibel is en je eenvoudig op afstand instellingen kan wijzigen.

"Ik koos voor LINAK omdat de oplossing het beste aansloot bij onze toepassing. LINAK was al succesvol in de landbouw. Het is ook een kwestie van gevoel. Ik kan niet precies uitleggen wat uiteindelijk het verschil gemaakt heeft, maar op een gegeven moment was het voor mij duidelijk om voor LINAK te kiezen."Legt Thieu Berkers uit.

 
 

Toekomstige plannen

Net als elke andere tractor bestaat de toekomstgerichte eTrac uit een basis waar landbouwapparatuur aan toegevoegd kan worden. Farmertronics voegt voortdurend nieuwe functionaliteiten toe om meer opties te creëren en om de tractor nog betrouwbaarder en nauwkeurig te maken. In de gedigitaliseerde wereld zijn de mogelijkheden voor de toekomst eindeloos, maar ze beginnen met het afmaken van de sproeier, het toevoegen van 3D sensoren en het ontwikkelen van een zaaier.

Lees meer over Farmertronics op www.farmertronics.com

Intelligente beweging met lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligente beweging met lineaire actuatoren

Feedback outputs van lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedback outputs van lineaire actuatoren

Configuratiesoftware voor lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Configuratiesoftware voor lineaire actuatoren

Bestanden

Trends in landbouwmachines van de toekomst

Elektrische lineaire actuatoren spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de landbouwmachines van morgen. Ontdek in dit whitepaper meer over trends in landbouwmachines en de elektrificering van landbouw.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen