Contact.ContactUsHere
Casus

Optimaal wieden met een elektrisch aangedreven robot

Een nieuwe robot voor grootschalig wieden van groenten die is gemaakt door Naïo Technologies, helpt agrariërs tijd te besparen tijdens het wieden.

De mobiele robot ‘Dino’ is lichter en efficiënter dan een tractor en ook veel energie- en milieuvriendelijker. Dino is ontworpen om het handmatige werk van de agrariërs te verlichten en optimaal wieden mogelijk te maken zonder dat de bodem compact wordt.

Sinds hun oprichting in 2011 heeft Naïo Technologies ernaar gestreefd om hulpmiddelen te maken die tegemoetkomen aan de behoeften van de moderne agrariër – hulpmiddelen die agrariërs uiteindelijk hun tijd teruggeven.

De focus ligt op de verbetering van de werkomstandigheden, beperking van het gebruik van chemische additieven, behoud van bodem en gewassen en, tot slot, vergroting van de productie en nuttig landbouwgebruik.

Autonoom wieden met verbeterde precisie
Het project van Naïo Technologies project was bedoeld om een volledig autonome en elektrisch aangedreven robot te maken die licht van gewicht is. Dat was de reden waarom Naïo aanvankelijk contact opnam met LINAK. De elektrische lineaire actuatoroplossingen van LINAK zijn perfect inpasbaar in deze geheel elektrische robot - vooral met betrekking tot twee soorten functionaliteiten.

De ene functionaliteit is de stuurregeling, die wordt uitgevoerd door vier robuuste LA36-actuatoren. De andere is bestemd voor het omhoogbrengen van de wiedgereedschappen wanneer de robot niet aan het werk is.
Dit wordt gedaan met behulp van de actuatoren LA25 en LA36.
Optimaal wieden met een elektrisch aangedreven robot
 
De nauwkeurige geleidingstechnologie omvat een laser en een camera, en maakt precieze besturing van de actuatoren mogelijk. Dit wordt bereikt met behulp van een geautomatiseerd systeem met ingebouwde positiesensors, waarmee u de verschillende functies efficiënt kunt afstellen.
 
Elektrische lineaire actuatoroplossingen uit de divisie LINAK® TECHLINE® voor landbouwmachines play-icon

Elektrische lineaire actuatoroplossingen uit het segment LINAK TECHLINE voor landbouwmachines

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Bestanden

Focus op mobiele landbouw

In deze focusfolder tonen we de oplossingen en voordelen, zoals LINAK die al meer dan 25 jaar levert aan de agrarische industrie.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.