Techniek & trends

CANopen voor verbetering van automatisering en autonome voertuigen

Automatisering is een van de snelst groeiende trends in de moderne industrie en hiermee stijgt ook de vraag naar CANopen-besturingsopties. Actuatoren van LINAK ondersteunen zowel trend als protocol en kunt u gemakkelijk integreren en configureren, of u nu werkt in geautomatiseerde fabricage of bij de bouw van autonome voertuigen.

Autonome voertuigen en volledig geautomatiseerde fabricagelijnen zijn niet langer alleen maar een futuristisch idee. Dit is een feit en een groeiend aantal industrieën profiteren van de hogere productiesnelheid, toegenomen efficiëntie en verbeterde veiligheid die automatisering met zich meebrengt.

Efficiënte automatisering vereist echter precisiebesturing. Om de besturingssystemen in de snel opkomende markten te ondersteunen, biedt LINAK® daarom CANopen-besturing voor bijna al zijn elektrische actuatoren voor industrieel gebruik.

 

Meer besturingsopties voor actuatoren van LINAK

Dit protocol helpt het aantal besturingsopties voor actuatoren van LINAK te vergroten. Deze zijn al toepasbaar voor een breed scala aan mobiele apparatuur en bieden verstelling voor offroadvoertuigen, industriële machines evenals een verscheidenheid aan autonome voertuigen.

“CANopen is een extra optie voor onze actuatoren”, zegt Søren Buck, Business Development Manager bij LINAK. “Deze is gebaseerd op de CiA 301-standaard. Dit geeft aan onze lineaire actuatoren een hogere mate van flexibiliteit – vooral voor software-engineers die werken aan besturing en bewaking van diverse voertuigonderdelen met één enkel platform.”

De CANopen-actuatoren bieden niet alleen volledige positiebesturing, maar ook feedbackinformatie over de piston positie, onderhoudsgegevens en complete diagnostiek.

 

Een reeks van beproefde en geteste CANopen-actuatoren

Søren Buck en een groep softwarespecialisten van LINAK hebben de gehele serie CANopen-actuatoren getest met een aantal bestaande toepassingen.

“Wij hebben alles getest in setups en instellingen bij klanten in de praktijk, met tests op offroadvoertuigen, automatisch geleide voertuigen (AGV's) en zelfs in geautomatiseerde landbouwomgevingen”, zegt Søren Buck. “Dit heeft ons geholpen alles heel precies af te stemmen en zelfs een aantal bugs te elimineren. Maar vermoedelijk wat bij mensen de meeste indruk maakt is hoe gemakkelijk CANopen-actuatoren kunnen worden geïntegreerd en geconfigureerd. Het is werkelijk zo gemakkelijk als plug & play.”

 
De setup van CANopen-actuatoren stelt ons in staat om allerlei soorten gegevens over de status van energieverbruik, positie, snelheid en prestatie te ontvangen. Dit geeft ons veel betere besturingsopties en stelt ons in staat om sneller problemen op te lossen en daardoor klanten sneller van dienst te zijn.
Kim Andersen, Electrical Design Manager bij Versalift.
 

LINAK CANopen omvat de actuatoren: LA14, LA25, LA33, LA36 en LA37. De heavy-duty actuatoren LA36 en LA37 zijn ook verkrijgbaar in zowel 24 V- als 48 V-uitvoeringen, wat de reeks opties van de oplossingen nóg groter maakt.

Als u meer wilt weten over actuatoren van LINAK en de CANopen-optie die mee wordt geleverd, raadpleeg dan ons gegevensblad en onze gebruikershandleiding van CANopen of neem contact op met uw lokale LINAK vestiging.

Intelligente beweging met lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligente beweging met lineaire actuatoren

Feedback outputs van lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedback outputs van lineaire actuatoren

Configuratiesoftware voor lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Configuratiesoftware voor lineaire actuatoren

Bestanden

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.