Contact us here
 

Parallel

Stuur tot acht actuatoren parallel aan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over complexe bekabeling of controleboxen.

 

Animatie parallelle beweging

 

Parallel biedt je de mogelijkheid om meerdere actuatoren parallel te laten functioneren. Dit is onderdeel van de I/O™-interface van LINAK® en is een van de diverse opties die kunnen worden toegevoegd aan je actuator om de vruchten te plukken van slimme lineaire beweging.

Hieronder vind je een overzicht van de functies die je met Parallel kunt krijgen. Deze kunnen allemaal worden geconfigureerd in onze ondersteunende configurator Actuator Connect™.

 
 

Pictogram Actuator Connect™-software

Actuatoren met IC Integrated Controller™van LINAK® zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan speciale eisen en behoeften van de klant. Configureer je actuator via de intuïtieve Actuator Connect™-configurator.

Download hier een gratis versie van de nieuwste Actuator Connect-configurator.

 
 

Zorg voor een soepele gesynchroniseerde beweging

- ongeacht variaties in belasting

Dankzij de geïntegreerde controller is een parallelle beweging van de actuatoren eenvoudig te implementeren. Extra besturing of bekabeling is niet nodig. De actuatoren communiceren rechtstreeks met elkaar via hun eigen interne bussysteem.

Ongeacht variaties in belasting blijven de actuatoren tijdens beweging nauwkeurig uitgelijnd – en zorgt de master er altijd voor dat de volgers in het systeem aanwezig zijn en feedback over de huidige positie en status verzenden.

 

Schakelen tussen enkele en parallelle modus

- Als je een 'buddy' nodig hebt om een zware belasting te delen

Om de algehele stuwkracht te verhogen of de belasting in evenwicht te brengen, kun je de actuator instellen voor parallelle beweging – zelfs als deze 'geboren' is als één enkele actuator.

Indien geselecteerd kun je het aantal actuatoren in het parallelle systeem wijzigen. Deze veiligheidsinstelling bepaalt het aantal actuatoren dat een parallel IC-systeem moet bevatten om te kunnen werken.

Er kunnen tot acht actuatoren aan elkaar worden gekoppeld, waardoor een soepele gesynchroniseerde parallelle beweging mogelijk is.

 

Voorkom onnodige uitval

- door de hoofdoorzaak te identificeren

Soms houden dingen op met werken en dan moet je de hoofdoorzaak vaststellen.

De parallelle actuatoroplossing is ontworpen om symmetrisch te functioneren en alle actuatoren in het systeem communiceren met elkaar, wat betekent dat als één actuator een obstakel raakt, alle andere stoppen.

LINAK biedt diverse manieren om problemen op te lossen - via leds, foutcodes en de configurator Actuator Connect. Met deze driefasige diagnostiek kun je heel gemakkelijk problemen met het parallelle systeem oplossen en snel identificeren welke actuator defect is.

 

Kopieer je configuratie

- naar de rest van de parallelle actuatoren

Behalve parallel kun je je gemakkelijk een scenario voorstellen waarbij je de configuratie die je op de aangesloten actuator hebt gemaakt, wilt 'kopiëren' en naar de rest van de parallelle actuatoren wilt plakken.

Het is belangrijk dat alle actuatoren in het parallelle systeem voor alle functies dezelfde configuratie hebben om ervoor te zorgen dat het systeem naar behoren werkt. Om dit proces te vergemakkelijken, kun je de configuratie van de ene actuator kopiëren en toepassen op de andere met behulp van Actuator Connect. Op die manier hoef je niet alle parameters één voor één te doorlopen.

Alle actuatoren in het parallelle systeem hebben dezelfde configuratie voor alle functies.

 

Ontdek de parallelle functies van een I/O-actuator

 

Lees hier meer over onze I/O-interface of hieronder over de andere I/O-opties.

Bestanden

I/O™-brochure

Met de baanbrekende flexibiliteit van een universele I/O-interface van LINAK breng je innovatieve actuatorideeën gemakkelijker en flexibeler tot leven.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen