Contact.ContactUsHere
Casus

AVR betekent efficiënt en comfortabel oogsten

Het Belgische bedrijf AVR ontwikkelt al sinds de tweede helft van de 20e eeuw aardappeloogstmachines.

In het verleden moest bij de aardappeloogst veel met de hand worden gedaan. Vandaag de dag voert de uit vier rijen bestaande, zelfaangedreven oogstmachine Puma 3 van AVR de volledige aardappeloogst met indrukwekkende effectiviteit uit.

Puma 3 maakt voor veel verschillende taken gebruik van de actuatoren van LINAK.

Elektrische actuatoren worden belangrijker dan ooit”, zegt Stefan Top, algemeen directeur van AVR. “Montage en integratie zijn heel gemakkelijk.”

In het bijzonder waardeert hij de functionele betrouwbaarheid van de actuatoren van LINAK.

De actuatoren zijn in het afgelopen jaar steeds robuuster geworde, en dit is zeer belangrijk voor ons.”

Groter betekent vaak complexer
Machines worden groter, complexer en efficiënter. Taken worden zwaarder en eisen strenger voor actuatoren. Elektronica en communicatie met diverse BUS-systemen spelen een rol die steeds belangrijker wordt.

In 2001 heeft AVR de eerste aardappeloogstmachine geïntroduceerd die is uitgerust met een CAN-bussysteem.

Met behulp van talrijke technische innovaties, zoals de introductie van het CAN-bussysteem, zijn wij erin geslaagd om de aardappeloogst te optimaliseren en deze efficiënter te maken”, zegt Stefan Top.

De geïntegreerde elektronica en de meerdere opties voor positiefeedback maken het mogelijk om elektrische actuatoren gemakkelijk en voordelig te integreren in de BUS-systemen van de machine.

De componenten moeten perfect met elkaar communiceren”, zegt Top met nadruk.

Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de LA35-actuator van LINAK. Halsensors in de actuator communiceren de positie van de spindel naar het gehele systeem.

De bestuurder kan vervolgens vanuit de bestuurderscabine de rollen en reinigingsapparaten perfect configureren en positioneren.

Er zijn diverse redenen voor gebruik van elektrische afstelling
Niet alleen de precieze configuratie van machineonderdelen, zoals de deactivering van afzonderlijke rijen in een pootmachine of de herpositionering van reinigingsrollen in een oogstmachine, is een belangrijk factor, maar ook de verbetering van de werkprocedures.

Het is nu van cruciaal belang dat de agrariër zich concentreert op belangrijke dingen. Er moet rekening worden gehouden met meer en meer parameters bij het planten, het toedienen van kunstmest en het oogsten.

Elektrische actuatoren implementeren steeds meer afstellingen en instellingen voor individuele componenten.

De werking van machines wordt van generatie tot generatie steeds complexer.

Stefan Top verwacht dat elektrische actuatoren in de toekomst andere taken van AVR-producten overnemen. AVR maakt al gebruik van een grote verscheidenheid aan actuatoren van LINAK. Behalve van de LA35 wordt ook gebruik gemaakt van de actuator LA30, LA23 en LA12.

Neem contact op met LINAK TECHLINE voor specificaties en nog meer actuatoroplossingen voor maaidorsers en andere landbouwapparatuur.
Lineaire actuatoroplossingen voor maaidorsers play-icon

Lineaire actuatoroplossingen voor maaidorsers

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Bestanden

Focus op mobiele landbouw

In deze focusfolder tonen we de oplossingen en voordelen, zoals LINAK die al meer dan 25 jaar levert aan de agrarische industrie.

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.