Techniek & trends

Intelligente actuatoroplossingen met BUS-communicatie

Elektrische actuatoren van LINAK® bieden diverse geïntegreerde BUS-communicatieprotocollen, zodat fabrikanten gemakkelijk intelligente en betrouwbare beweging in bestaande besturingssystemen kunnen integreren.

Alle relevante gegevensfeedback uit meerdere bronnen verzamelen en vervolgens moeiteloos toepassen in een allesomvattend systeem is essentieel bij de toepassing van besturingssystemen in moderne industriële apparatuur.

IC-actuatoren (Integrated Controller) van LINAK® stellen u in staat om beweging snel te integreren met relatief eenvoudige middelen, of dit nu gebeurt via een setup met CANbus, LINbus of Modbus.

Hieronder vindt u informatie over de drie soorten BUS-protocollen die verkrijgbaar zijn met industriële actuatoren van LINAK en kunt u relevante gebruikers- en installatiehandleidingen downloaden.

Logo CANbus

CAN SAE J1939 is een gestandaardiseerde methode voor communicatie voor allerlei ECU’s (Electronic Control Units) – waarmee een gemeenschappelijke taal wordt geboden voor alle fabrikanten. Het protocol wordt breed toegepast in mobiele terreinmachines aangezien dit slimme automatisering ondersteunt. Ontdek wat CANbus-actuatoren kunnen doen voor uw industriële machines.

Ondersteunende literatuur over CANbus:
Gebruikershandleiding CANbus voor softwareversie 1
Gebruikershandleiding CANbus voor softwareversie 3

Ontdek hier welke CANbus-versie u draait.

 
Logo CANopen

CANopen is een communicatieprotocol dat is gefundeerd op de CiA 301-standaard en vormt de belangrijkste netwerkwerkarchitectuur die wordt gebruikt voor automatisering in industrieën zoals spoorwegen, landbouw, zware vrachtwagens en bussen, zeevaart, terreinmachines en fabrieken.
Gebruikershandleiding CANopen voor softwareversie 1

 
Logo LinBUS

LINbus is een kosteneffectieve aanvulling op CANbus. De algehele prestatie en betrouwbaarheid van het netwerk is lager in vergelijking met CANbus, maar het protocol is bij uitstek geschikt voor niet-kritieke onderdelen (zoals elektrische verstelling van zittingen en/of ramen in een cabine).

 
Logo Modbus

Modbus is een serieel communicatieprotocol dat wordt gebruikt voor industriële elektronische apparaten, die vaak zijn aangesloten op een PLC. Met gebruik van Modbus is het gemakkelijk om een groot aantal apparaten in hetzelfde netwerk te integreren en onderhouden. Actuatoren met Modbus kunnen worden gebruikt voor industriële automatisering, zonnevolgsystemen, etc.

Ondersteunende literatuur over Modbus:

Parameterlijst en uitleg

 

BusLink

Download gratis BusLink-software om uw BUS-actuatoren te configureren voor uw toepassing.

Hier wordt uitgelegd hoe u uw actuator configureert. Als u op zoek bent naar meer gedetailleerde informatie over elektrische actuatoren en BUS-communicatie, neem dan contact op met het kantoor van LINAK in uw regio.

 
Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt play-icon

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Bestanden

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

BusLink snelle handleiding

Via BUSLINK-software kunt u IC-actuatoren van LINAK configureren. Deze handleiding wijst u de weg.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.