Techniek & trends

Intelligente actuatoroplossingen met BUS-communicatie

LINAK® elektrische actuatoren bieden diverse geïntegreerde BUS-communicatieprotocollen, zodat fabrikanten gemakkelijk intelligente en betrouwbare beweging in bestaande besturingssystemen kunnen opnemen.

Alle relevante data feedback uit meerdere bronnen vergaren en vervolgens moeiteloos benutten in een allesomvattend systeem is essentieel bij de toepassing van besturingssystemen in moderne industriële apparatuur.

Of dit nu gebeurt via een CANbus, LINbus of een Modbus set-up, LINAK® IC actuatoren (Integrated Controller) stellen u in staat om beweging snel te integreren met relatief eenvoudige middelen.

Hieronder vindt u informatie over de drie types BUS-protocollen die leverbaar zijn bij LINAK industriële actuatoren. U kunt er ook relevante gebruikers- en installatiehandleidingen downloaden.

CANbus logo

CAN SAE J1939 is een gestandaardiseerde methode voor communicatie via ECU's (Electronic Control Units) – zodat alle fabrikanten een gemeenschappelijke taal kunnen benutten. Het protocol wordt veel gebruikt voor landbouwmachines en ondersteunt intelligente automatisering. Ontdek wat CANbus actuatoren voor u kunnen betekenen voor uw industriële apparatuur.

Hieronder vindt u ondersteunende literatuur over de CANbus:
Gebruikershandleiding CANbus

 
LinBUS logo

LINbus is een voordelige aanvulling op de CAN-bus. De algehele prestaties en betrouwbaarheid van het netwerk is minder in vergelijking met CANbus, maar het protocol is heel geschikt voor niet-kritieke componenten (bijv. elektrische stoelverstelling en/of raambediening in een cabine).

 
Modbus logo

Modbus is een serieel communicatieprotocol voor elektronische industriële apparatuur, vaak aangesloten op een PLC. Met behulp van Modbus kunnen vele apparaten gemakkelijk worden opgenomen en gebruikt in hetzelfde netwerk. Actuatoren met Modbus kunnen gebruikt worden voor industriële automatisering, zon volgen, enz.

Ondersteunende literatuur over Modbus:

Parameterlijst en uitleg

 

BusLink

Download gratis BusLink-software om uw BUS-actuatoren voor uw toepassing te configureren.

Hoe u uw actuator configureert, wordt hier uitgelegd. Voor meer gedetailleerde informatie over elektrische actuatoren en BUS-communicatie kunt u contact opnemen met de LINAK vestiging in uw regio.

 
Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt play-icon

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Bestanden

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

BusLink snelle handleiding

Via BUSLINK-software kunt u IC-actuatoren van LINAK configureren. Deze handleiding wijst u de weg.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

– Wij zijn geen orakel, maar we zijn wel experts in actuatortechnologie. Vraag ons gerust alles wat u hierover wilt weten.