Casus

Actuatoren van LINAK in een maaidorser van New Holland

New Holland maakt in hun maaidorsers gebruik van elektrische actuatoren. Het gemak van integratie en de meerdere opties spreken alle in het voordeel van elektrische actuatoren.

Afstellen, positioneren, bewegen - elektrische actuatoren voeren in een maaidorser meerdere taken uit. Deze zullen in de toekomst zeker toenemen. Michaël Carpentier, Product Development Manager bij New Holland in Zedelgem, België, is overtuigd van dit feit.

Hij en zijn team onderzoeken voor de bestuurder de beste manieren om een maaidorser nóg efficiënter, milieuvriendelijker en comfortabeler te maken. Het gebruik van elektrische actuatoren is in dit verband belangrijk.

Precieze instelling van de machines is vooral belangrijk om de best mogelijke opbrengst te realiseren, en precieze positionering speelt hierbij een centrale rol. Elektrische LA36-actuatoren van LINAK kunnen voorzien in precieze positionering. Zij voeren deze taak aanzienlijk beter uit dan hydraulische systemen waarin feedback en positionering een aanzienlijke technische complexiteit vereisen.

Aangezien feedback over positie kan worden geleverd als een analoog of als een digitaal signaal, kan de integratie in de busbesturingen zonder problemen worden uitgevoerd.

Een van de belangrijkste toepassingen voor een elektrische actuator in een maaidorser is een stro-distributiesysteem. Maaidorsers van New Holland zijn op aanvraag uitgerust met de stroverspreider Opti-Spread, die wordt aangesloten achter de strohakselaar. De agrariër kan de breedte en de richting van de stro-uitworp besturen. Twee krachtige strooischijven worden ingesteld met gebruik van LA36-actuatoren van LINAK.

Wij maken zeer frequent gebruik van elektrische actuatoren omdat er, in tegenstelling bij hydraulische systemen, geen risico op lekkage is”, zegt Michaël Carpentier.

Het gaat om robuustheid
LA36-actuatoren van LINAK voldoen aan de eisen voor robuustheid en slagsterkte. Zijn robuuste aluminiumbehuizing en hoge beschermklasse (IP66 dynamisch, IP69K statisch) stellen deze actuator in staat om in een groot aantal landbouwtoepassingen een breed scala aan taken uit te voeren.

Robuustheid is niet alleen maar een kwestie van bescherming tegen externe factoren, zoals vuil, stof en water.

Operationele betrouwbaarheid is van cruciaal belang in het geval van inslag of trilling. De LA36 stelt bijvoorbeeld de zeefinstelling bij voor het oogsten op een heuvel. De actuator wekt, afhankelijk van de helling, een zijdelingse zeefinslag op, zodat het dorsen altijd kan plaatsvinden op gelijkmatig geladen zeven.

De actuator staat constant bloot aan trillingen”, zegt Carpentier. “Hij moet ondanks deze trilling veilig en probleemloos blijven functioneren.”

LINAK besteedt tijdens ontwikkeling veel tijd en inspanning aan het testen van actuatoren in een grote verscheidenheid aan omgevingen. De actuatoren moeten in staat zijn om kou, hitte, vloeibare chemicaliën en inslag te weerstaan. Alleen als deze tests met succes zijn doorstaan, mogen deze actuatoren in productie worden genomen en uiteindelijk naar de klant worden verzonden.

Er kunnen, afhankelijk van het model, tot 13 actuatoren worden aangesloten op een maaidorser.

Neem contact op met LINAK TECHLINE® voor specificaties en nog meer actuatoroplossingen voor maaidorsers en andere landbouwapparatuur.
Lineaire actuatoroplossingen voor maaidorsers play-icon

Lineaire actuatoroplossingen voor maaidorsers

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Move for the Future - Actuatoren met Integrated Controller play-icon

Move for the Future - actuatoren met Integrated Controller

Bestanden

Focus op mobiele landbouw

In deze focusfolder tonen we de oplossingen en voordelen, zoals LINAK die al meer dan 25 jaar levert aan de agrarische industrie.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

Stap verder – doe ´t elektrisch!

Lees meer over de voordelen van actuatoroplossingen in vergelijking met hydraulische systemen.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.