Contact us here
Nieuws 12 juni 2023

LINAK zet zich in voor duurzaamheid

LINAK ondersteunt het Akkoord van Parijs en richt zich op initiatieven om onze klimaatvoetafdruk te verbeteren, sterke wereldwijde LINAK-gemeenschappen te creëren en klanten het vertrouwen te geven dat hun kwaliteitsproducten zijn gebaseerd op milieu- én maatschappelijk verantwoorde beginselen.

Collage van afbeeldingen gekoppeld aan elke ESG-categorie van LINAK

Onze waarden zijn onze drijfveer

Dit doel om het leven te verbeteren stopt niet bij onze producten, maar is ingebouwd in alles wat we doen. Onze wortels in de Deense cultuur, ons erfgoed als familiebedrijf en onze waarden helpen ons vooruit. We kiezen niet altijd de eenvoudigste oplossing, maar wel de juiste; voor onze klanten, onze medewerkers en onze planeet. Hoewel duurzaamheid altijd al deel uitmaakte van onze besluitvorming, hebben we grote stappen gezet om ervoor te zorgen dat het onze grootste impact op deze planeet is om levens met onze producten te verbeteren.

 

Woorden omzetten in daden

Na een grondige materialiteitsbeoordeling hebben we besloten ons te richten op zes belangrijke gebieden om onze duurzaamheidsinitiatieven binnen de ESG-categorieën (Environment, Social and Governance) te stimuleren, die ook de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties ondersteunen en eraan bijdragen. Door deze initiatieven op te nemen in alles wat we doen, van productontwikkeling en activiteiten tot toeleveringsketen en samenwerking met onze klanten, zullen we elke dag een nog grotere impact hebben op het milieu en de mensen die wereldwijd van onze producten profiteren.

Logo duurzame ontwikkelingsdoelstellingenLINAK ondersteunt de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

 
Focusinitiatieven van LINAK

Logo's voor duurzaamheid/milieu

Milieu

  • CO2-emissies
  • Productontwerp en circulariteit
  • Gebruik van hulpbronnen en circulariteit

Logo's duurzaamheid/maatschappelijk

Maatschappelijk

  • Betrokkenheid van medewerkers

Logo's duurzaamheid/bestuur

Bestuur

  • Duurzame toeleveringsketen
  • ESG-verwachtingen van de klant
 
 

Inzet voor het Akkoord van Parijs

LINAK zet zich in voor het Akkoord van Parijs en is bezig met de formulering van Science Based Targets (wetenschappelijk gebaseerde doelstellingen) en doelen op de korte termijn die ons zullen helpen onze strategie te implementeren en beloften echte impact te geven. Om de wereldwijde temperatuurstijging in deze eeuw te beperken tot 1,5 graden Celsius, motiveert het Akkoord van Parijs bedrijven om zich te richten op klimaatneutrale activiteiten, de uitstoot van leveranciers terug te dringen en klanten te helpen om hun voetafdruk te verkleinen.

Bekijk onze initiatieven en ontdek alles over onze impact.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen