Contact us here
Casus

Actuatoren van LINAK maken geautomatiseerde voedering mogelijk

In maart 2013 presenteerde de melkveespecialist bij Lely een voederrobot. Het automatische Vector-voersysteem. Lely maakt gebruik van elektrische actuatoren.

Verhaal uit de praktijk over geautomatiseerd voeren
Het gebruik van een elektrische actuator biedt diverse voordelen”, zegt Bert-Jan Pastoor, productietechnicus bij Lely. 

In vergelijking met een elektrische standaardmotor heeft de actuator van LINAK een uiterst slank ontwerp, waardoor deze prima kan worden geïntegreerd in de voederrobot”.

Het systeem verzamelt voer, mengt het en transporteert het verschillende keren per dag naar de koeien.

De mengsnijder wordt ingesteld door een elektrische actuator van LINAK. Een LA36 die speciaal aangepast is voor Lely met een verkorte slag van 70 millimeter en een speciale besturings-PCB bieden een nauwkeurige instelling voor de tegenovergelegen snijder.

Samen met de tegenovergelegen snijder wordt door een tweede actuator van LINAK de bewegende deflector van de robot aangedreven, die het voer naar het voerrooster duwt.

Dankzij de elektronica die speciaal voor Lely is aangepast kan de actuator gemakkelijk communiceren met de besturingseenheid van Lely.

Tijdens transport in de stal of buiten wordt de deflector om hygiënische redenen omhoog geheven. Dit betekent dat er geen vuil of bacteriën in de stal terecht kunnen komen. In de stal wordt de deflector door de LA36 van LINAK precies tot op vloerniveau verlaagd. Positionering is gemakkelijk dankzij de perfecte positiefeedback van de LA36.

Dat de LA36 bovendien in staat is om onder moeilijke omstandigheden zijn werk te doen, maakt het tot de ideale component voor de Lely Vector. 

De LA36 is bestand tegen natte en vuile omstandigheden. Het lage energieverbruik was verder ook een belangrijke factor die tot zijn voordeel spreekt.

De batterijen van de actuator worden opgeladen tijdens het vullen. Aangezien een oplaadbare batterij de robot van stroom voorziet, zijn alleen elektrisch verstelbare systemen geschikt. De voedermengeenheid is de grootste energieverbruiker.

De twee actuatoren van LINAK vereisen verhoudingsgewijs weinig energie. In de voederrobot is een aantal sensors geïnstalleerd, die de hoeveelheid voer vóór de voederpoort meten. 

Door gebruik te maken van de voederrobot besparen veehouders waardevolle tijd en besparen zij, in vergelijking met andere voersystemen, ook energie. Niet alleen de productkenmerken van de actuatoren hebben bijgedragen tot het voordelige gebruik van de LA36-actuatoren in de Vector-voederrobot, maar ook de goede samenwerking met LINAK.

Neem contact op met LINAK TECHLINE voor specificaties en meer actuatoroplossingen voor geautomatiseerde voersystemen en andere agrarische apparatuur.
 
Actuatoroplossingen van LINAK - geautomatiseerde voersystemen in de landbouw voor een optimale productie play-icon

Actuatoroplossingen van LINAK - geautomatiseerde voersystemen in de landbouw voor een optimale productie

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op ventilatie- en landbouwoplossingen

Het is een logische keuze om een elektrische actuator van LINAK aan het werk te zetten in ruwe omgevingen met voortdurende veranderingen in vochtigheid, stof en temperatuur; we weten hoe belangrijk een feilloos werkend ventilatiesysteem voor boeren is.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen