Techniek & trends

Automatisering van materialenverplaatsing is de toekomst

Mobiele robots hebben in de fabricage al heel veel routinematige en zware taken overgenomen. Deze verzorgen ook de materialenverplaatsing van een groot aantal verschillende materialen in moderne magazijnen. AGV’s en AMR’s zijn perfect voor de volgende industriële revolutie, en deze helpen overal bij het verbeteren van de ergonomie en efficiëntie.

Zie onze eigen AGV hier in actie

 

Werknemers die fysiek zwaar werk willen aannemen zijn moeilijker dan ooit te vinden. Bedrijven overal ter wereld streven naar automatisering van processen, vergroting van de efficiëntie en besparing op kosten, samen met het algemene doel om de ruimte in magazijnen te optimaliseren, fabricage flexibel te maken en personeel beter te gebruiken.

Dit is duidelijk een wereldwijde trend; en een manier om al het bovengenoemde te bereiken, is door gebruik te maken van Autonome Mobiele Robots (AMR’s) en Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s). Deze intelligente machines zullen in de fabricage-industrie bijna overal een grote verscheidenheid aan materialen afhandelen en voorraadbeheer helpen stroomlijnen. Volgens het Britse onderzoeksbureau ‘Interact Analysis’ zal de markt voor mobiele robots tussen 2017 en 2022 met dubbele cijfers groeien, met de verwachting dat in 2022 een bedrag van 7 miljard US-dollar wordt bereikt.

Platformen met deklaadfuncties populairst
Wanneer we de huidige markt gedetailleerder bekijken, zien we dat het deklaadtype van de AMR/AGV het meest algemeen wordt gebruikt. Vaak gaat het om verplaatsing van pallets of stellingen van A naar B. Om het transport van de pallets in goede banen te leiden, is een duurzame verticale lift nodig, en LINAK® heeft precies daarmee een jarenlange ervaring.

Precisie en betrouwbaarheid zijn cruciale factoren
Om tegemoet te kunnen komen aan de eisen van eindgebruikers, moet materialenverplaatsing – van fabricage naar logistiek – precies en betrouwbaar zijn. Volgens Business Development Manager, Heiko Kleineder, maakt dat LINAK® actuatoren perfect voor mobiele robots.

“Precisie en betrouwbaarheid zijn kenmerken die al decennia lang synoniem zijn aan elektrische lineaire actuatoren van LINAK®. Willen autonome robots en AGV’s met onze elektrische bewegingsoplossingen waarde creëren, dan hangt dat af van beide kenmerken,” legt hij uit, en gaat verder:

“Met gebruik van de aanwezige interface- en feedbackopties van CANopen kunnen onze actuatoren gemakkelijk worden geïntegreerd in moderne ontwerpen van mobiele robots. En onze onderhoudsvrije actuatoren met lange levensduur bieden dat hoge niveau van betrouwbaarheid dat de nauwgezette OEM nodig heeft. Wij weten wat ervoor komt kijken bij het maken van flexibele oplossingen en werken vaak samen met OEM’s om de gewenste resultaten te bereiken. Daarom weten wij het!”.

Als u meer wilt weten over de manier waarop elektrische actuatoren uw AGV- of AMR-toepassing kunnen ondersteunen, neem dan contact op met het kantoor van LINAK in uw regio.

 

 
Logo voor Actuator Academy over actuatortechnologie

Actuator Academy™
Ontdek welke aspecten een actuator ideaal maken voor gebruik in industriële machines en lees meer over de technologie erachter.

Welkom bij de LINAK Actuator Academy™

 

 

LINAK heeft de eerste AGV van zijn soort in Scandinavië

Bij LINAK kennen wij allen de voordelen van het gebruik van AGV’s om processen te automatiseren en hoe deze moeten worden gebruikt om onze werknemers te verlossen van fysiek zware taken.

In onze fabricagefaciliteit in Denemarken hebben wij een AGV op de afdeling machinale bewerking om het zware hefwerk te doen. Deze verplaatst elke dag circa 40 ton aan spindels – een essentiële taak, die eerder handmatig met karren werd uitgevoerd.

De AGV is volledig autonoom en werkt zij aan zij met werknemers, en verplaatst de vereiste spindelmaterialen naar de juiste verwerkingsstations. Dit zorgt voor een nauwkeurige materiaalstroom, terwijl de voorraadstatus en materiaalplaatsing wordt bijgehouden.

De belangrijkste redenen voor implementatie van de AGV bij LINAK is om de ergonomie en veiligheid voor werknemers te verbeteren. Wij hebben ook minder te maken met fouten omdat – met de AGV – meer processen nu computergestuurd zijn.

Onze AGV is de eerste in zijn soort in Scandinavië, en is uitgerust met de actuator LA25 en LA36 van LINAK.
Wij noemen haar ‘Marie’ en u kunt haar in deze video in actie zien.

 
R&D en Productie van LINAK TECHLINE – Achter de schermen play-icon

R&D en Productie van LINAK TECHLINE – Achter de schermen

Feedback outputs van lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedback outputs van lineaire actuatoren

Intelligente beweging met lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligente beweging met lineaire actuatoren

Configuratiesoftware voor lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Configuratiesoftware voor lineaire actuatoren

Bestanden

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Wilt u weten wat intelligente actuatorbeweging u kan bieden?

Ontdek de mogelijkheden van intelligente elektrische actuatoren. Bekijk ook hoe deze actuatoren een middel kunnen zijn om door een kosteneffectieve prestatie van uw toepassing een voorsprong op de concurrentie te houden.

Intelligente beweging

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.