Contact us here
Techniek & trends

Automatisering van materialenverplaatsing is de toekomst

Mobiele robots hebben in de fabricage al heel veel routinematige en zware taken overgenomen. Deze verzorgen ook de materialenverplaatsing van een groot aantal verschillende materialen in moderne magazijnen. Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en geautomatiseerde mobiele robots (AMR’s) zijn perfect voor de volgende industriële revolutie en helpen overal bij het verbeteren van de ergonomie, veiligheid en efficiëntie.

Automatisering van materialenverplaatsing is de toekomst

Zie onze eigen AGV hier in actie

 

Werknemers die fysiek zwaar werk willen aannemen zijn moeilijker dan ooit te vinden. Bedrijven overal ter wereld streven naar automatisering van processen, vergroting van de efficiëntie en besparing op kosten, samen met het algemene doel om de ruimte in magazijnen te optimaliseren, fabricage flexibel te maken en personeel beter te gebruiken.

Dit is duidelijk een wereldwijde trend, en een manier om al het bovengenoemde te bereiken is door gebruik te maken van AMR’s en AGV’s. Deze intelligente machines zullen in de fabricage-industrie bijna overal een grote verscheidenheid aan materialen afhandelen en voorraadbeheer helpen stroomlijnen.

Volgens A3 (Association of Advancing Automation) is 95% van de magazijnen vandaag de dag nog niet geautomatiseerd. Interact Analysis voorspelt echter een toename van de installatiesnelheid van mobiele robots tot 10% tegen het jaar 2025. Tegen die tijd zullen er circa 2 miljoen zijn geïnstalleerd.

 

Platforms met deklaadfuncties het populairst

Wanneer we de huidige markt gedetailleerder bekijken, zien we dat het deklaadtype van mobiele robots het meest algemeen wordt gebruikt. Het gaat vaak om taken als het verplaatsen van unit loads, bijvoorbeeld pallets, dozen of schappen. Behalve dat mobiele robots taken overnemen zoals het klassieke transport van A naar B, worden deze steeds meer gebruikt als een soort flexibele, mobiele transportband die geschikt is voor de fabriek van de toekomst.

Om de lasten te kunnen verwerken, is een duurzame verticale hefbeweging noodzakelijk, en LINAK® brengt een jarenlange ervaring mee om de juiste oplossing te zoeken.

 

Precisie en betrouwbaarheid zijn essentiële factoren

Het materiaaltransportproces – van fabricage tot logistiek – moet precies en betrouwbaar zijn om te kunnen voldoen aan de behoeften van de eindgebruikers. Volgens Business Development Manager, Heiko Kleineder, zijn actuatoren van LINAK ideaal voor mobiele robots.

“Precisie en betrouwbaarheid zijn kenmerken die al decennia lang centraal staan in actuatoren van LINAK. Willen autonome robots en AGV’s met onze elektrische bewegingsoplossingen waarde creëren, dan hangt dat af van beide kenmerken,” legt hij uit, en gaat verder:

“Met gebruik van CANopen of de IO-Link-interface en signaalfeedbackopties kunnen onze actuatoren gemakkelijk worden geïntegreerd in het ontwerp van moderne mobiele robots en ondersteunen zij digital twins. En onze onderhoudsvrije actuatoren met lange levensduur bieden het hoge niveau van betrouwbaarheid dat onze klanten nodig hebben. Wij zijn eraan gewend om maatwerkoplossingen te maken en werken vaak samen met onze klanten om de gewenste resultaten te bereiken. Daarom weten wij het!”

Als je meer wilt weten over de manier waarop elektrische actuatoren jouw AGV- of AMR-toepassing kunnen ondersteunen, neem dan contact op met je lokale LINAK vestiging.

 

Onze oplossingen voor toepassingen op het gebied van materiaaltransport

Nieuwsgierig naar oplossingen van LINAK in autonome mobiele robots? Kijk eens naar sommige coole toepassingen van onze klanten Scallog, Smart Robotics en InSystems Automation.

ScallogScallog
Smart RoboticsSmart Robotics
InSystems AutomationInSystems Automation
 
 

 
Logo Actuator Academy over actuatortechnologie

Bezoek de Actuator Academy™
Ontdek welke aspecten een actuator ideaal maken voor gebruik in industriële machines en lees meer over de technologie erachter.

Welkom bij de LINAK Actuator Academy™

 

 

LINAK heeft de eerste AGV van zijn soort in Scandinavië

Bij LINAK kennen wij allen de voordelen van het gebruik van AGV’s om processen te automatiseren en hoe deze moeten worden gebruikt om onze werknemers te verlossen van fysiek zware taken.

In onze fabriek in Denemarken hebben wij een AGV op de afdeling machinale bewerking om het zware hefwerk te doen. Deze verplaatst elke dag circa 40 ton aan spindels – een essentiële taak, die vroeger handmatig met karren werd uitgevoerd.

De AGV is volledig autonoom en werkt zij aan zij met werknemers, en verplaatst de vereiste spindelmaterialen naar de juiste verwerkingsstations. Dit zorgt voor een nauwkeurige materiaalstroom terwijl de voorraadstatus en materiaalplaatsing wordt bijgehouden.

De belangrijkste redenen voor implementatie van de AGV bij LINAK is om de ergonomie en veiligheid voor werknemers te verbeteren. Wij hebben ook minder te maken met fouten omdat – met de AGV – meer processen nu computergestuurd zijn.

Onze AGV is de eerste in zijn soort in Scandinavië en is uitgerust met de LINAK actuatoren LA25 en LA36.
Wij noemen haar ‘Marie’ en je kunt haar in deze video in actie zien.

 
Feedback outputs van lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedback outputs van lineaire actuatoren

Intelligente beweging met lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligente beweging met lineaire actuatoren

Configuratiesoftware voor lineaire actuatoren | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Configuratiesoftware voor lineaire actuatoren

Bestanden

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen